Ebtartás

2023.03.09. 08:32

Tucatnyi ebet fogtak be, börtönbe kerülhet a felelőtlen tarnaleleszi kutyatartó

Tarnaleleszen megelégelte a polgármester, hogy a falu utcáin kóborolnak a lakosságot nyugtalanító, szabadjára engedett kutyák. Erőteljes fellépést ígér.

B. K.

Megelégelte Kovács Béla, Tarnalelesz polgármestere a felelőtlen ebtartók hanyagságát. Közösségi oldalán tette közzé, hogy a napokban tizenegy kóborló - nem kóbor, mert mindegyiknek van gazdája -, kutyát fogott be a gyepmester  az utcákról, s ezeket elszállította a a gyepmesteri telepre. Mint kiderült, egyik kutya sem rendelkezett chippel. Ezért az akcióért 508 ezer forintot kell kifizetnie az önkormányzatnak. Kovács Béla hozzátette, ezért az összegért olcsóbb lenne a felelőtlen gazdákat elvitetni. 

Oldalán arra is felhívta a figyelmet, hogy mostantól a kötelező eboltásig minden gazdát kérdőre von, és aki nem jogszabályok szerint tartja a kutyáját, annak küldi a bírságról szóló csekket. Előre jelezte, ha nem tudja kifizetni a bírságot az illető, mehet a börtönbe, mert nem járul hozzá ahhoz, hogy közérdekű munkában dolgozzák le a büntetést. 

A bejegyzést sokan olvasták el és osztották meg. Kivétel nélkül helyeselték a határozott fellépést. Többen megjegyezték, hogy ebből az összegből számos családot lehetett volna támogatni valamilyen formában.

Tuza Gábor, Sirok polgármestere annyit fűzött hozzá, hogy településükön is nemrégiben járt a gyepmester, aki nyolc kutyát fogott be és szállított el. Ezért az önkormányzat közel fél millió forintot fizetett ki.

Kiemelt képünk illusztráció, forrás Shutterstock

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában