Szavazás

2023.04.24. 16:05

A hatvani Meszlényi-híd lehet az év hídja

A hatvani Meszlényi-hídra is lehet voksolni a Közlekedési Kultúra Napja, május 11-e alkalmából kiírt pályázaton. A szavazási lehetőség már csak alig egy hétig, április 30-án éjfélig tart.

T. O.

Meszlényi-híd

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A Hidászokért Egyesület és a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozata közösen alapított díjának célja, hogy május 11-én, A Közlekedési Kultúra Napján a hidakra is ráirányítsa a figyelmet. Az Év Hídja-díj jelöltjeit ebben az évben a vasút feletti hidak közül választottuk ki – írják ismertetőjükben.

A kiválasztott hidakat 1-től 5-ig lehet osztályozni. Az értékelés során az osztályzatok pontokat jelentenek, a legrosszabb osztályzat az 1-es, 1 pontot, a legjobb osztályzat az 5-ös, pedig 5 pontot ér. A szavazók által az egyes hidakra adott pontokat végül összesítik, s az Év Hídja Díjat a legtöbb pontot elért híd kapja. Az eredményhirdetés május 11-én, a Közlekedési Kultúra Napján lesz.

A szavazók között 10, hidakról szóló könyvcsomagot sorsolnak ki.

A hatvani Meszlényi híd 2015-ben átadott alsópályás acél ívhíd a salgótarjáni és a Miskolc felé haladó sínpálya, valamint a 21-es főút felett. Az 1914-ben épült, addig „névtelen” híd a nevét a jelentős átépítés után Hatvan neves szülöttjéről, a boldoggá avatott Meszlényi Zoltán katolikus püspökről kapta.

Voksolni ide kattintva lehet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában