Siker

2023.04.05. 19:20

A Hooligans és a Road turnéján tízezres közönség előtt lépett fel, az egri koncert is telt ház volt

Százhúsz húrt szakítottak el a koncerteken a Hooligans és a Road gitárosai a szervező szerint.

T.B.

Fantasztikus bulit csapott a zenekar Egerben

Forrás: Nemes Róbert/Heves Megyei Hírlap

Telt házas koncertek, életre szóló élmények: röviden így lehetne jellemezni a Hooligans és Road zenekarok nemrég véget ért közös tavaszi S.A.F.E. Turnéját, írja a szervező cég.

Ugyan mindkét csapat töviről-hegyire körbejárta már önállóan az országot az elmúlt jó néhány évben, viszont most először fordult az elő, hogy ilyen egy nagyszabású közös turné keretein belül, egyesítve erőiket és rajongóikat, vállvetve indultak koncertkörútra, ami már önmagában is eléggé izgalmasnak hangzott.

A Sötét arcok, fényes éjszakák fantázianevű országjáráson nem spóroltak sem az elánnal, sem hardverekkel. Közel tízezer rajongó kísérte végig a Road és a Hooligans, valamint a miskolci Z.ENEMI! tavaszi klubturnéját. A koncerteken elkopott összesen 119 gitár- és basszusgitárhúr, 212 pengető, valamit 88,5 pár dobverő és 31 dobbőr. Az országjáráson nyolc teherautó és kisbusz kísérte a produkciókat, melyek összesen több mint húszezer kilométert futottak ezidő alatt, megmozgatva több mint 20 tonnányi rakományt állomásonként és átlagosan körülbelül negyven embert, vagyis a produkciók technikai kiszolgáló személyzetét és a fellépő zenészeket is.

A zenekarok elfogyasztottak 3108 szelet pizzát, 824 kis dobozos üdítőt, ugyanannyi liter szénsavas és mentes ásványvizet, emellett majdnem 11 liternyi kávét és ugyanennyi tálca energiaitalt. A sör és a rövidital fogyasztást nem tudták kiszámolni, így abban maradtak, hogy nem volt számottevő.

Bár mindkét zenekar örömmel folytatná a turnét, ehhez már sok csillag kedvező együttállására volna szükség. A Road és a Hooligans a nyáron külön-külön szerte az országban felbukkan majd. Mindkét együttes köszönetet mond Székesfehérvár, Pécs, Szombathely, Debrecen, Szeged, Budapest és Eger nagyszerű közönségének, remélik, hamarosan újra találkoznak. Eger volt egyébként a turné záró állomása, akkor a Broadway Monkey új termeiben koncerteztek az együttesek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában