Tárlat

2023.04.23. 09:15

A járvány átírta a forgatókönyvet, de ismét megnyílt a hatvani tájkép-biennálé

Hatvanban megnyílt a helyi kulturális élet egyik legrangosabb eseménye, a XXV. Magyar Tájak Országos Tájkép Biennále.

T. O.

A látogatók színes, érdekes festményekben gyönyörködhetnek

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A Hatvani Galériában bemutatott tárlatot Horváth Richárd polgármester ajánlotta a látogatók figyelmébe. Mint fogalmazott, az év kiemelt képzőművészeti eseménye a rendezvény, amelyre ezúttal is az egész országból és külföldről is érkeztek alkotások. A zsűri döntése alapján ezek közül a legjobbakat állították ki.

Hatvani-biennálé
Az egész országból és külföldről is érkeztek alkotások
Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A legutóbbi biennálét – elnevezésével ellentétben – nem két, hanem három esztendővel ezelőtt, 2020-ban rendezték meg, mivel idő közben a járvány átírta a forgatókönyvet. Az alkotók a kényszerű „csúszást” követően nagyon örültek a lehetőségnek. Tompa Z. Mihály, a kiállítóhely vezetője szerint az esemény egyik ismérve, hogy különböző tematikájú művekkel – tájakkal, épületbelsőkkel, utcarészletekkel – pályáznak a művészek. A látogatók színes, érdekes festményekben gyönyörködhetnek, s az is pozitívum, hogy rendszeresen számos fiatal, tehetséges alkotó jelentkezik a biennáléra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában