Siker

2023.04.19. 10:45

A legjobbak között a péterkei gépésztanulók

A csongrádi döntőben 18 gépésztanuló találkozott és igyekezett a legjobban teljesíteni, tudásának legjavát adva. A péterkei diákok idén is kitettek magukért.

B. K.

Sikeresen szerepeltek a pétervásárai diákok

Forrás: Északi Agrárszakképzési Centrum/Facebook

Pétervásárán mindenki szurkolt annak a két fiatalnak, akik 2023. április 3-5. között Csongrádon szerepeltek a mezőgazdasági gépészek SZKTV versenyén. A felkészülés jól sikerült, hiszen Ármány Patrik a 15. helyen végezve a négy vizsgatantárgy közül háromból mentességet szerzett, míg Soós Balázs a Szakma Sztár Fesztiválon tudja majd meg helyezését, ami azt jelenti, hogy ő már biztosan dobogós! 

Az ÉASzC Pétervásárai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói egy remek szervezésű versenyen vettek részt Csongrádon, ahová az írásbeli fordulón legalább 74 százalékot elérve lehetett bekerülni. A döntőben 18 gépésztanuló találkozott és igyekezett a legjobban teljesíteni, tudásának legjavát adva.

Bolla László szakmai oktató, a fiúk kísérője elmondta: 2002 óta már jó néhány tanulót kísért ilyen versenyekre, és többször is sikerült kimagasló eredményeket elérni a gyerekekkel. Ezek közül mindenképpen kiemelkedik a 2022-es verseny, ahol Torák Róbert első helyezést ért el. Idén is alapos felkészülés előzte meg a csongrádi utat, amelynek hozadékaként a helyezéseken túl Soós Balázs bezsebelt egy különdíjat is, ami azért is nagy teljesítmény, mivel azt épp abban a feladatban szerezte meg, amely idén került be először a vizsgafeladatok közé. Ez egy profi portfólió bemutatása volt. A sikerről az Északi Agrárszakképzési Centrum adott hírt.

Irány tehát a Szakma Sztár Fesztivál! 

Gratulálunk a fiúknak! 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában