Fejlődés

2023.04.16. 14:51

A máltai iskola és az óvoda valódi esélyt ad a gyerekeknek Tarnabodon

A folyamatot, amivel létrejött, fejlődésnek nevezik.

M. H.

Lehetőséget, munkát kaptak a máltaisoktól

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat/Facebook

Mi érkezett Tarnabodra a Máltai Szeretetszolgálattal? Esély. Munka. Fejlődés. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 19 éve van jelen Tarnabodon, ez idő alatt a világ tudomást szerzett Tarnabodról, Tarnabodról pedig minden korábbinál tágasabb ablak nyílt a világra – emlékezik vissza a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közösségi oldalán.

Mint írják, a továbbtanuló gyermekek bejutottak neves budapesti és miskolci iskolákba, a zenekarban játszó gyerekek Bécsben is felléptek, a labdarúgó csapat játékosai pedig komoly versenyeken is megmutathatják tudásukat. A máltai iskola és az óvoda valódi esélyt ad a gyerekeknek. A munkahelyek elérhető közelségbe kerültek. A máltai bontóüzem 2006-os megnyitása óta folyamatosan van helyi munkalehetőség, ma már munkásjáratok érkeznek a tarnabodi emberekért Jászfényszaruból, Jászárokszállásról, de többen dolgoznak Gyöngyösön és Verpeléten is. Az állást keresők a máltai irodában segítséget kapnak a jelentkezéshez, és a munkahelyük megőrzéséhez is, nemrég tizennégyen vehettek át oklevelet, amivel az első munkában töltött félévet ismerték el.

A tarnabodi közösségi kert országos hírű mintaprogram. A korábban bezárásra ítélt boltot sikerült megmenteni. Az iskola modern, felújított épületben működik. Sportpálya épült, tanoda nyílt, működik a Biztos Kezdet Gyerekház, számos lakóházon végeztek javítást, elérhető a közösségi mosoda, van kertészeti program, CSOK-tanácsadás, védőnői szolgálat. A településen kilenc mintaház épült, Tarnabodon megjelentek a szociális bérlakások.
– Ma már természetes, hogy mindez megvan Tarnabodon, de ez nem volt mindig így. A folyamatot, amivel létrejött, fejlődésnek nevezzük – húzták alá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában