Jól szerepeltek

2023.04.23. 08:31

Az ország szakmai élvonalában az egri diákok

Az Andrássy iskola két diákja az élvonalba került egy minisztériumi versenyen.

Sz. M. L.

Dancsok Ágnes, Szövérfi Róbert, Fodor Laura és Fürjész Emese

Forrás: Beküldött fotó

Fotó:

– A Kulturális és Innovációs Minisztérium minden évben meghirdeti az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyét. Az említett, legnagyobb országos szakmai megmérettetésben Fodor Laura turisztikai ismeretek és Szövérfi Róbert pedig közúti és légi közlekedési ágazaton jutott a döntőbe – adta hírül az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola igazgatója, Rozmán Éva.

Mint azt kiemelte, az országos megmérettetésnek komoly tétje van. A felsőoktatási felvételi eljárásban az első tíz helyezett 100, a 11-20. helyezést elérők 50, a 21-30. helyen végzők pedig 25 pontot kapnak.

– Az első, online fordulóra idén január végén került sor. Ennek eredménye döntötte el, ki jut tovább a döntőbe. Az ország 40 legjobb diákjának ebben a szakaszban írásban és szóban is számot kellett adnia tudásáról. Március elsején egy emelt szintű tananyagra épülő írásbeli vizsgafeladatsort kellett megoldaniuk. A szóbeli megmérettetésre április elején került sor, ahol az egy ágazaton versenyző diákok azonos témakörökben adtak számot tudásukról. Fodor Laurának a turisztikai ismeretek ágazaton a turizmus gazdasági, társadalmi és környezeti hatásait, valamint hazánk várait kellett bemutatnia, mely után a 17. helyezést érte el az országos ranglistán. Szövérfi Róbertnek a hajók szerkezeti elemei, típusai, illetve a városi közlekedési rendszerek témájában kellett számot adnia tudásáról, ő a 14. helyen végzett. Gratulálunk a diákoknak és Dancsok Ágnes, illetve Fürjész Emese tanárnőknek, akik felkészülésükben segítették a tanulókat – fogalmazott az iskola vezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában