Víz világnapja

2023.04.02. 13:00

Bolharákot is láttak, kétéltűeket figyeltek meg az iskolások Felsőtárkányban

Összesen 82 tanulót fogadtak.

M. H.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság környezeti nevelői az elmúlt héten, a víz világnapja alkalmából mind bemutatóhelyeinken, mind pedig külső helyszíneken is tartottak vízzel kapcsolatos foglalkozásokat a legkisebbektől az általános iskolás felső tagozatosokig – írja az igazgatóság honlapján.

A felsőtárkányi Nyugati Kapu Látogatóközpontban a víz világnapja alkalmából március 20-a és 24-e között fogadtak iskolai csoportokat. Az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskolából, valamint a noszvaji Figedy János Általános Iskolából összesen 82 tanuló látogatott el a programra. Habár a közeli Szikla-forrásban és a belőle táplálkozó kis patak medrében újra víz folyik, a közel egy évig tartó kiszáradt állapot következtében életnek alig találták nyomát. Az Oldal-völgyi-patak gerinctelen lakóiból gyűjtöttek ideiglenesen mintát, így mikroszkóppal és szabad szemmel is megfigyelhettek bolharákot, füles planáriát, tegzest. A foglalkozások központi témái a kisvizes élőhelyek és a kétéltűek voltak. A felsőtárkányi-tó partján sétálva nyugtázták, hogy megérkeztek szaporodóhelyükre a barna varangyok, legtöbbjüket már párban figyelhették meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában