Tűzifa

2023.04.13. 17:28

Bukhatja a kedvezményes tűzifát, aki április 15-ig nem fizet

A legkésőbb április 15-ig van lehetőség arra, hogy a korábban igényelt, regisztrált, kedvezményes tűzifát kifizesd. Ha nem egyenlíted ki a számlát, automatikusan törlődik a rendszerből az igényed.

B. K.

Levelet kaptam a minap az Egeredő Erdészeti Zrt-től, melyben arról tájékoztatnak, hogy legkésőbb a Tűzifaprogram végéig, április 15-ig fizessem be a tavaly novemberben regisztrált, illetve még be nem fizetett tűzifa-alapanyag árát. Azok az igénylések, amelyeket a program zárásáig, azaz április 15-ig nem fizetnek be, automatikusan törlődnek. 

Csekket is mellékeltek. A küldemény némi késéssel érkezett meg, mivel a helyi postánál elég nagy mostanában a fluktuáció, magyarul nem mindig és oda kerülnek a küldemények, ahová szánták azokat. A levél és a csekk március 27-i keltezésű, hozzám április 10-én jutott el. 

Szerencsére szemfülesebb szomszédaim figyelmeztettek, hogy ideje átutalni a tételt, mert különben futhatok az olcsó tűzifa után. 

Átutalással egyenlítettem ki a rendelt mennyiség árát. Ezt az Egererdő Zrt. az MKB Bank Zrt-nél vezetett számláján lehet megtenni. A közlemény rovatba fel kell tüntetni a regisztrált nevet, és címet, illetve a fuvaros elérhetőségét.  

Azt is írták, hogy mivel az erdészetnél a program iránti érdeklődés igen jelentős, ezért a kiszolgálás feltételeivel kapcsolatban a befizetés előtt érdemes figyelembe venni azt is, hogy a regisztrált tűzifa méretei egy métertől három méter hosszig terjedhetnek, csúcsátmérője 5-50 centiméter közötti. Fafajok válogatására nincs lehetőség. A kemény lombos tűzifa alapanyag mérete és fafaja készletezési helyenként különbözhet.

Fontos tudni, hogy nem elég regisztrálni és időben fizetni, a szállítás megszervezéséről is nekünk kell gondoskodni. Tehát fuvarost kell kerítenünk, aki a legkésőbb augusztus 31-ig leszállítja a tételt. Ha eddig nem sikerül megoldani a szállítást, az erdészet a vételárat visszautalja az igénylőnek.

Öt köbméter fát rendelhetünk így, köbméterenként 30 ezer forintért. Esetemben két köbmétert regisztráltam, s ennek árát utaltam át. Fuvarost is kerítettem, aki további húszezer forintot kér majd az egy-két hónap múlva szóba jöhető szállításért. A fát fel is kell aprítani és száraz helyre betárazni. Ez esetemben további húszezer forintot jelent. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Szabó Imre/Délmagyarország)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában