Fogathajtás

2023.04.03. 19:53

Fekete György és ifj. Dobrovitz József a fedeles bajnokok + videó, fotók

A legjobb Heves megyei, Dani Marcell negyedik helyen végzett a fedett pályás OB-n.

Tóth Balázs

Szombaton és vasárnap Szilvásváradon rendezték a fogathajtók fedeles Országos Bajnokságának döntőjét. Az első nap a kisebb kategóriákban tartottak futamokat és hirdettek győzteseket. A póni egyeseknél Szajkó Liliána, a ketteseknél Szabó Ádám, a négyeseknél Szebeni Martin Sándor szerzett bajnoki címet. Az egyesfogatok mezőnyében Varga László bizonyult idén a legjobbnak, míg a C-licences kettesfogathajtók versenyében besenyőtelki siker született, Hartmann János Zsolt bekerült az összevetésbe, aztán mindenkit maga mögé utasított.

Vasárnap sok néző volt kíváncsi az A és B kategóriás kettesek, valamint a négyesfogatok küzdelmére. Délelőtt az első fordulót rendezték meg, majd délután egy második kört is teljesítettek a pályán a fogatok. A négyeseknél két forduló után hirdettek eredményt, ugyanis csak öten neveztek a döntőre (ketten pedig versenyen kívül indultak), az első kör után vezető Tóth Simon Sándornak be kellett érnie a harmadik hellyel, míg az aranyérmet a kiváló második fordulót hajtó ifj. Dobrovitz József nyakába akasztották, aki mellé édesapja állhatott oda a dobogó második fokára.

A kettesfogatoknál izgalmas verseny alakult ki, s hatan kerültek be az összevetésbe. A hatvanadik születésnapját hétfőn ünneplő Fekete György ellenállhatatlanul hajtott mindkét fordulóban, fia csak megszorítani tudta a második fordulóban és az összevetésben, így a négyesekkel ellentétben a ketteseknél az idősebb generáció győzött, a fiatalabb pedig be kellett, hogy érje az ezüsttel. A bronzérmet ifj. Veszelszki Gábor nyerte el, negyedik helyen pedig a szilvásváradi színekben hajtó, besenyőtelki Dani Marcell végzett. A Szilvásváradi LSKE hajtója, Penzer László a 17., a Besenyőtelki LHE versenyzője, Polgár Tibor a 24. helyen zárta a bajnokságot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában