Feloszlás

2023.04.24. 19:28

Feloszlatta magát Mátraszentimre képviselő-testülete

Hárman voksoltak a feloszlás mellett kettő ellenében, így időközi választás lesz a településen.

Sz. Sz. I.

Mátraszentimre időközi választásra készülhet

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Mátraszentimre grémiuma hétfőn megtárgyalta a “Mátraszentimre községi önkormányzat képviselő-testületének feloszlatásáról„ tárgyú előterjesztést, olvasható felso-matra.hu weboldra feltöltött dokumentumban, mely alapján az előterjesztést Szabad Andrea alpolgármester, továbbá Marosi Márk, illetve dr. Zorkóczyné Andó Mária önkormányzati képviselők nyújtották be. Az általuk aláírt előterjesztésben úgy fogalmaznak: "Mivel meggyőződésünk, hogy a jelen helyzet sem a falu, sem a benne élők érdekeit nem szolgálja, szükségesnek tartjuk a képviselő-testület feloszlását, és új választás tartását. Évekig próbáltunk polgármester úrral együttműködni, egyeztetni, együtt dolgozni a faluért, de ez a közös hang már egy ideje hiányzik."

A dokumentumban olvasható, hogy a testület a jogkörében eljárva, feladat- és hatáskörét gyakorolva kimondta a feloszlását. A döntés a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvényben meghatározottak szerint, minősített többséggel, név szerinti szavazással történt. Ennek során az ötfős testületből Szabad Andrea, Marosi Márk és dr. Zorkóczyné Andó Mária a testület feloszlása mellett szavazott, míg Előházi Péter polgármester és Nagy Richárd képviselő az ellen voksolt. A jegyző azt is közölte, hogy Mátraszentimre községi önkormányzat képviselő-testülete felkérte Előházi Péter polgármestert, dr. Behan Anett Éva jegyzőt és dr. Sneider-Szabó Edit aljegyzőt az időközi választással kapcsolatos feladatok elvégzésére.

Arról, hogy – ahogy az előterjesztés aláírói fogalmaztak – az együttműködéshez , egyeztetéshez, a faluért való együtt dolgozáshoz szükséges közös hang miért hiányzik már egy ideje Mátraszentimrén, az érintett felek megszólaltatásával hamarosan tájékoztatjuk az olvasókat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában