Retró

2023.04.16. 11:00

Időutazást tehetünk Nagyúton járva

A retró-minikiállítás a helyi nyugdíjasklub gyűjtőmunkájának gyümölcse.

Sz. Sz. I.

A minitárlat emberöltőkkel repíti vissza az időben a látogatót

Forrás: Szabó István/Heves Megyei Hírlap

Érdemes megtekinteni Nagyúton az arra járóknak azt a szabadtéri retró-kiállítást, amely a polgármesteri hivatal előtt látható. Tóth Géza polgármester elmondta portálunknak, hogy a minitárlatnak helyet adó faépítményben évente két-három alkalommal cserélődnek a látnivalók. 

– A mostani összeállítás az önkormányzat és a helyi Andrássy Katinka Nyugdíjas Klub közös munkájának köszönhető. Az itt látható korabeli használati-, illetve dísztárgyak zömét községünk idős lakói gyűjtötték össze. Karácsonykor természetesen betlehemet rendezünk be a helyén. Húsvétkor szintén új dekorációt szokott kapni a kis építményünk, de annyira népszerű ez a mostani helyi múzeumjellegű összeállítás, hogy idén nem változtattunk rajta az ünnepekre sem – foglalta össze Tóth Géza.

A nagyúti minikiállításon sok más mellett korabeli bútorok, evőeszközök, konyhai használati tárgyak, hímzett-, illetve csipketerítők, porcelán- és cserép dísztárgyak, szentképek, táskarádió és petróleumlámpa is megtekinthető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában