Ifjú tehetségek

2023.04.17. 08:26

Írótáborokba kaptak meghívást az egri egyetemisták

A Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Kar Zenepalotája adott otthont a 19. Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázat eredményhirdető Gálaműsorának. Különdíjakat, írótábori meghívásokat, megjelenési lehetőséget is nyertek az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatói, sőt, a zsűri első és második helyezéssel is elismerte az egriek pályázatát.

HEOL

Az egri egyetem hallgatói is szép eredményeket értek el a pályázaton

Forrás: palettaonline.uni-eszterhazy.hu

Mindezt a Líceumi Paletta nevű honlapon tette közzé az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem. Mint írják, Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora köszöntőjében arról szólt: számtalan tanulmányi és művészeti verseny van az országban, de kevés, amely majd’ két évtizede működik gazdasági nehézségek, vagy akár a járványhelyzet ellenére. Kiemelte, fontos, hogy két szomszédvár egyetem összefog a jó célért, közös ügyének tekinti a Kortárs Hangon pályázatot. Szavaihoz csatlakozott Dr. Csáfor Hajnalka, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem oktatási rektorhelyettese, aki elmondta: az ilyen igazán gyümölcsöző, közös programok még inkább összekovácsolják a két intézményt és erősítik a köztük lévő kapcsolatot. 

Dr. Kusper Judit, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi és Művészeti Kara intézetigazgatója, a Kortárs Hangon Zsűri elnöke értékelésében kifejtette: a pályázat egyik nagy erénye, hogy összehozza azokat az embereket akik írnak, s lehetőséget teremt arra, hogy elmondják, mit gondolnak a világról - írják a honlapon.

– Talán mindannyiunk fejében ott van egy-egy kötet, regény, esetleg az asztalfiókban is lapul valami, de kell hozzá bátorság, hogy ezt megmutassuk... erre is lehetőséget teremt a Kortárs Hangon – fogalmazott.

Jónás Zoltán, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem nyugalmazott kulturális programigazgatója, a Kortárs Hangon hallgatói tehetséggondozó projekt menedzsere kiemelte: az elmúlt 19 évben folyamatosan nőtt a Kortárs Hangon, bővült a pályázók, a támogatók köre - tették hozzá. - A pályázat nemzetközivé vált, ma már nagynevű irodalmi lapok is segítik a munkát. Elárulta: idén négy ország 22 egyeteméről 113 pályázó jelentkezett, közülük 43-an  kerültek az idei kötetbe. 

Az egri helyeztettek:

 

Tokaji írótáborba meghívást kapott Szőke Roland, a hajdúböszörményi írótáborba Dobosy Tímea, Mulyad Szilvia Vivien.

A kolozsvári Helikon Irodalmi, művészeti folyóirat Lapdíját Dobosy Tímea, a pozsonyi Irodalmi Szemle lapdíját, Szőke Roland nyerte.

Az Előretolt Helyőrség magyarországi megjelenésének lapdíját Dobosy Tímeának ítélték oda.

A Spanyolnátha lap díját Galda Gábor Attila érdemelte ki.

A Zsűri különdíját kapta Galda Gábor Attila.

II. díjat nyert a zsűritől Szőke Roland, I. díjat pedig Dobosy Tímea.

Az eredmények itt olvashatók.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában