Várják a híveket

2023.04.05. 12:53

Keresztút Lőrinciben: húsz kilométeres zarándoklat nagypénteken

Járművekkel – kismotorral, kerékpárral – is részt lehet venni a kezdeményezésen

T. O.

Felkeresik a régi malomnál lévő feszületet is

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Lőrinciben keresztutat szerveznek a hívek április 7-ére, nagypéntekre. A kihívás megterhelő lesz azoknak, akik gyalogosan vesznek részt a menetben, mivel a település valamennyi feszületét felkeresik, ami összesen majdnem húsz kilométeres távolságot jelent. Természetesen járművekkel – kismotorral, kerékpárral – is részt lehet venni a kezdeményezésen, illetve külön-külön szakaszokon is lehet csatlakozni.

A zarándokok a templom mellett gyülekeznek reggel 7 órakor, majd régi temetői kereszt – a 21 út melletti kereszt – a régi malomnál lévő kereszt – a téesz útján lévő kereszt – a selypi volt kápolnai kereszt - a Temesvári út kereszteződésénél lévő kereszt – a pék kanyari kereszt- a tájház előtti (Bacsa-féle) kereszt – a temetőben lévő kereszt – a nagygombosi úti kanyarban lévő kereszt – a Hegymegin lévő kereszt – a kápolnai golgota kereszt útvonalon haladnak.

A templomban nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton egyaránt este 6 órakor kezdődik a szentmise, míg húsvét vasárnap és hétfőn reggel fél 9-tre várják istentiszteletre a híveket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában