Tömegközlekedés

2023.04.26. 19:30

Készen vannak az egri elektromos buszok, de hol vannak a forgalomból?

A Zöld Busz Programon keresztül 6 jármű érkezik majd. A vármegyeszékhely közlekedését frissítik.

Sz. M. L.

Budapesten tesztelték az Egerben is forgalomba álló busztípust

Forrás: Havran Zoltán

Összesen 6 elektromos busz érkezik majd Egerbe a Zöld Busz Programon keresztül, a Volánbusz Zrt. egri flottájába, a járművek már készen vannak a magyarbusz.info beszámolója szerint.

„Az autóbuszok beszerzéséről szóló megállapodásokat, minden város esetében külön-külön, tavaly április 1-én szentesítette a Volánbusz és a BYD, a szerződések kivétel nélkül az azok hatályba lépésétől számított 8. hónapot határozták meg az autóbuszok végső szállítási határidejének. A Volánbusz tájékoztatása szerint az adásvételi szerződések 2022. június 23-án léptek hatályba, a teljesítési határidő 2023. február 23-a volt. A társaság válaszában kiemeli, hogy a járművek már elkészültek, s reményeik szerint hamarosan megkezdődhet az átvételük, a  késedelemmel kapcsolatos egyeztetések pedig jelenleg is folyamatban vannak, ezek függvénye a kötbérigény érvényesítése. Az viszont, hogy mi hátráltatja a már elkészült autóbuszok átadását, nem derül ki a társaság válaszából.” – írta a portál. Információik szerint egy busz 142,5 millió forintba kerül, a beszerzés teljes értéke több mint 6,5 milliárd forint.

A Volánnál arról is érdeklődtünk, hogy mikor adhatják át a buszokat, mely vonalakon közlekedhetnek majd Egerben és terveznek-e még további elektromos-busz beszerzést. 

–  A Volánbusz Zrt. és a BYD Europe B.V. 2022. április 1-jén írta alá a 48 darab – köztük az Egerbe kerülő 6 darab – elektromos autóbuszról szóló adásvételi szerződéseket, melyek 2022. június 23-án léptek hatályba. A teljesítési határidő a szerződések hatálybalépésétől számított 8 hónap, azaz 2023. február 23-a volt. A szállítási késedelemmel kapcsolatos egyeztetések jelenleg folyamatban vannak. A járművek elkészültek, reményeink szerint hamarosan megkezdődhet az átvételük – írták.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában