Szuper hírek

2023.04.13. 09:15

Kinyit a felsővárosi könyvtár, a gyerekek pedig két helyen is válogathatnak a kötetek közül Egerben

Remek hírek érkeztek az egri könyvtár háza tájáról.

F. V. E.

Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Szécsényi Orsolya könyvtáros arról tájékoztatta portálunkat, hogy április 18-tól Bródy Sándor Könyvtár Gyermekkönyvtárát a régi és az új helyen is megtalálják majd az olvasók. Mind a központi könyvtárban, mind pedig a Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház első emeletén 10 órától várják könyvtárhasználóinkat.

– A gyermekkönyvtár életében új távlatok nyílnak, hiszen immár két helyen lesznek elérhetőek a gyermekeknek és szüleiknek szóló könyvtári szolgáltatásaink. A gyermekkönyvtári állományunkat megosztva helyezzük el, és a könyvtárhasználói igényekhez alakítjuk. Egész évben lehetőséget biztosítunk arra, hogy mind a két helyen kölcsönözhessenek és beiratkozhassanak. Az óvodás és iskolás csoportok immár két helyszínen vehetnek részt könyvtári foglalkozásokon – ismertette Szécsényi Orsolya, s hozzátette, hosszú távú céljuk, hogy biztosítsák az átmenetet a gyermekkönyvtári részlegből a TiniZugba és a felnőtt olvasói terekbe.

platkát, gyermekkönyvtár
Két helyen is elérhető a gyermekkönyvtár
Forrás: Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár/Beküldött fotó

A gyermekkönyvtár hétfőnként zárva tart, keddtől péntekig 10-től délig, majd 13 és 18 óra között várja az érdeklődőket, szombatonként pedig 10-től 16 óráig tart nyitva.

Szintén április 18-án újra megnyitja kapuit a felsővárosi fiókkönyvtár. Az új bútorzattal berendezett megújult olvasói térben gyermekkuckót is kialakítottak. Változatlan nyitvatartással, közel hatezer kötettel és tíz féle folyóirattal várják vissza a felsővárosi olvasókat. Továbbra is lesz lehetőség a helyszínen olvasói internethasználatra, s az északi városrész iskolái és óvodái jelentkezését is várják a könyvtári programigényükkel.

A felsővárosi fiókkönyvtár is zárva tart hétfőnként, keddtől péntekig 10-től délig, majd 13 és 18 óra között tart nyitva, szombatonként pedig 9-től 13 óráig várja az érdeklődőket. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában