Kikapcsolódás

2023.04.08. 09:51

Lelkigyakorlattal is várják a látogatókat Szentkúton húsvétkor

Palócföld legismertebb úticéljai, Hollókő, Mátraverebély-Szentkút és Ipolytarnóc húsvéti fesztivállal, lelkigyakorlattal és tojáskeresési kihívással várja a látogatókat - írja az MTI. Nem érdemes kihagyni.

HEOL/MTI

Szentkút, szabadtéri misézőhely

Forrás: Faragó Zoltán/Nógrád Megyei Hírlap

Kerekes-Dancsok Regina, a szentkúti kegyhely sajtófőnöke elmondta: a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyre nemcsak a forrásvíz és a Szűzanya kegyszobra miatt érdemes ellátogatni húsvétkor. A szent háromnap (nagycsütörtök, nagypéntek és a húsvéti vigília) liturgiája mellett lelkigyakorlatot is szerveznek. A szertartásokba való bekapcsolódást az egyik ferences szerzetes kommentárja segíti. Bővebb információ: www.szentkut.hu.

A négynapos húsvéti ünnepen az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület szervezésében a gyerekek tojáskeresési kihíváson vehetnek részt, szombaton a miocén erdő vízi élővilágát lehet megismerni. Vasárnap a Lombkorona kávézó cápás tavacskája mellett az ősóceánról, az egykori tengerelöntésekről, Pannon-tóról és a Kárpát-medencei vizekről lesz szó, húsvéthétfőn miocén túrán vehetnek részt az érdeklődők - írja az MTI.

Sokan készülnek Hollókőre is 
Forrás: Forrás: beküldött

A közleményből az is kiderült, hogy a négynapos Hollókői Húsvéti Fesztiválon folklórprogram, palóc gasztronómia, vödrös locsolkodás, Kerekes Band- és Parno Graszt-koncert, valamint gyermekprogramok lesznek. Kerekes-Dancsok Regina, hozzátette: idén már a felújított hollókői várban is sétálhatnak a látogatók.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában