Sástó

2023.04.04. 10:52

Már csónakázhatunk a Sástón húsvétkor

Április elsejétől elindult a turisztikai szezon hazánk legmagasabban fekvő taván.

Sz. Sz. I.

Hamarosan már csónakba is ülhetünk

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Április elsejétől változott a Sástó nyitvatartása, adta hírül Gyöngyös önkormányzata. Közlésük szerint a turisztikai központ minden nap 9 és 17 óra között, a kilátó és a nyilvános illemhely pedig minden nap 10-től 16 óráig tart nyitva. Az igazi szenzáció azonban az, hogy a tavasz beköszöntével a tó szolgáltatásai is elindultak, hétvégénként már csónakázhatunk is a tavon. 

Mint arról portálunkon is írtunk, a tavalyi példa nélküli aszály miatt a tavat nyáron a kiszáradás veszélye fenyegette. A Sástót üzemeltető Városgondozási Zrt. közlése szerint azonban az az őszi és téli csapadéknak köszönhetően a jelenlegi vízmélység már 95 centiméter. Csónakázni azonban egyelőre csak szombatonként és vasárnaponként lehet 10-től 16 óráig. A Gyöngyös közigazgatási területén található népszerű kirándulóhelyet a városgondozás az elmúlt hetekben már felkészítette a a turisztikai szezonra, egyebek mellett a hidakat és a padokat is újrafestették. A Sástó kellemes húsvéti program lehet a hétvégén a családoknak, de egyénileg is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában