Adomány

2023.04.11. 12:55

Nagyfügedre is vittek padokat Bükkszenterzsébetről

A közelmúltban Hatvanban járt Bükkszenterzsébet polgármestere, Ortó Szilárd és segítői.

B. K.

Örülhettek a svájci adománynak

Forrás: Beküldött

Ezúttal a legutóbbi svájci útjuk során kapott, jó minőségű iskolapadok egy részét szállították el a Lesznai Anna Módszertani Intézménybe. A 25 iskolapadot a bükkszenterzsébeti önkormányzat ajánlotta fel a magyar származású, Svájcban élő, Szegeti Erika által gyűjtött adományból

Pár nap elteltével Nagyfügedre is ellátogattak, ahová ugyanannyi iskolapadot szállítottak. A felajánlások előtt a Hatvani Tankerületi Központtal egyeztettek, hogy oda kerüljenek az iskolabútorok, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. – Jólesik fogadni a gyerekek és a pedagógusok örömét, csodálkozását, hogy ezt ingyen és leszállítva megkapják. A miértre egyszerű a válasz, mégis mindenki számára kissé szokatlan: Azért, mert megtehetjük! – tette közzé Facebook-oldalán Ortó Szilárd. 
A térség településein sokat köszönhetnek a Svájcban élő hölgynek, aki évek óta fáradhatatlanul gyűjti értékes tárgyi adományait a hazai szociális és oktatási intézményeknek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában