Ők is szedték

2023.04.28. 10:21

Öt köbméternyi szemetet gyűjtöttek a kormányhivatal munkatársai Almárnál

Magyarország legnagyobb önkéntes szemétszedési programja a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, amelyhez idén is csatlakozott a Heves Vármegyei Kormányhivatal.

F. V. E.

A Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály munkatársai csütörtökön a 25. számú főút almári szakasza mellett tisztítottak meg egy erdőterületet a mások által eldobált szeméttől, számoltak be róla a kormányhivatal honlapján

– A csapat összegyűjtött 50 zsáknyi hulladékot, amelynek döntő része háztartási jellegű volt, de előkerültek a bokrok közül gumiabroncsok, elektronikai alkatrészek is. A szemét mennyisége végül elérte az öt köbmétert – ismertették, s hozzátették, hogy az akcióhoz csatlakoztak a Szarvaskő Közbiztonságáéért Polgárőr Egyesület tagjai is, akik szarvaskői helyszíneket tisztítottak meg a hulladéktól. Az együttműködés keretében kesztyűket és zsákokat biztosított számukra a kormányhivatal.

A TeSzedd! keretében Heves vármegyében ebben az évben 46 település 60 helyszínén tartanak szemétszedést, intézmények, civilek és önkormányzatok egyaránt vállaltak koordinációs szerepet.  A program népszerűségét, egyben az illegális hulladéklerakás elleni küzdelem fontosságát jelzi, hogy tavaly még kevesebb, 28 település 34 helyszínét tisztították meg önkéntesek ilyen módon a szeméttől, részletezte a kormányhivatal.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában