Siker

2023.04.28. 14:09

Remekelt a pályázaton az egri Szent Imre iskola könyvtára

Helyi siker a Rajzolj nekem / olvass nekem könyvtárbővítési pályázaton.

Sz. M. L.

A néhány hónapja meghirdetett pályázaton az ország közel száz iskolája indult, ahol az egri Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, AMI könyvtára lett az egyike annak a 10 iskolának, akik 107 ezer forint értékű könyvcsomagot válogathattak össze iskolájuk számára a Pagony Kiadó könyveiből. A pályázat célja a kortárs irodalom támogatása és népszerűsítése volt, tájékoztatta portálunkat a Grenerczyné Csoó Erika könyvtáros.

Beszámolójuk szerint ebben a törekvésben élen jár ez az iskola, ahol kortárs írók és költők is megfordultak már az elmúlt években. A gyerekek nyári táborban, író-olvasó találkozón, versenyeken ismerkedhettek alkotókkal, például Dávid Ádámmal egészen közeli kapcsolatot ápolnak.

A Könyvtárostanárok Egyesülete által kiírt pályázat keretén belül a könyvtár több lépcsőben teljesítette a feladatokat. A gyerekek kívánságlistát juttattak el a könyvárban osztályonként, majd néhányan vállalták, hogy saját csoportjuknak, és más gyerekek számára is bemutatják az általuk már ismert és kedvelt műveket, majd a könyvtár iránt érdeklődők kis csoportjával a közeli Megyei Könyvtárban tettünk kirándulást, hogy egy kis vetélkedő alkalmával megismerkedjenek a várható könyvekkel, társasjátékkal. Itt bevontuk a szülőket A könyvcsomag megérkezése után bevételeztük, felvittük a Szirén rendszerbe illetve felszereltük a könyveket, és felkerültek az iskolai könyvtár polcaira. Két kislány azt is vállalta, hogy Erasmusos vendégeinknek (olasz, izlandi, görög) a könyvtárban az általunk olvasott könyveket angolul pár szóban bemutatták.

– Hálásan köszönjük ezt a páratlan lehetőséget a szervezőknek és minden támogatónak – nyilatkozta Grenerczyné Csoó Erika könyvtáros tanárnő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában