Új élmények

2023.04.23. 20:24

Sok játékkal, közös munkával telt a tavaszi tábor Kerecsenden

A Világítani fogok Egyesület szervezésében újabb élményekkel teli hét végét tölthettek együtt a kerecsendi fiatalok április közepén.

B. K.

Újabb emlékezetes hétvégét töltöttek együtt a kerecsendi fiatalok a Világítani fogok Egyesület által szervezett tavaszi táborban. Mint azt Facebook oldalukon megosztották, az idei áprilisi tábor szokás szerint sok-sok közös játékot, munkát, nevetést, beszélgetést és programokat jelentett a résztvevőknek.

Péntek délután a 13 év felettiekkel játszottak és langallót sütöttek, aminek nagy sikere volt. Szombaton délelőtt következett a hétvége fő attrakciója, a szemétgyűjtő verseny. Négy csapat két óra alatt hatalmas kupacokat hordott össze, zsákolt be, és szállított a Jelenlét Pont udvarába. Itt a közös ebéd után eredményhirdetés következett, ahol mindenki megkapta méltó jutalmát. 

Este a legnagyobbakkal voltak együtt az önkéntes segítők. Langallóztak,  labdáztak, beszélgetettek a korosztályukat érintő legfontosabb kérdésekről.
A vasárnap sem telt tétlenül, szorgos önkéntesek a Jelenlét pont raktárát kipakolták, a tartalmát kiszortírozták, és rendszerezve visszapakolták, ezzel is könnyítve a következő hétvégék és a nyári tábor menetét.

A Kerecsenden működő Világítani fogok Egyesület több évtizedes munkájáról számos alkalommal adtunk hírt portálunkon. Emlékezetes táborok, kirándulások, számos program valósult meg az elmúlt huszonöt évben a településen, főként önkéntes fiatalok segítségével. 

A cél a kezdetektől az, hogy a faluban élő, hátrányos helyzetű, főként cigány szegregátumokban élő gyerekek is hozzájussanak azokhoz az élményekhez, szolgáltatásokhoz, amelyek a jobb sorban élő családokban természetesnek számítanak. 

Olyan sikeres civil kezdeményezésről van szó, amely mintául szolgálhat minden olyan településen, ahol a cigány lakossággal összefogva próbálnak értéket teremteni, a fiatalokat közös élményekhez juttatni, a közösség erejét erősíteni, a hátrányokat kiegyenlíteni. 

Nagy segítséget jelent e munkában a Felzárkózó Települések Programnak köszönhető Jelenlét pont működése. Olyan hely ez, ahol az óvodán, iskolán kívül is rendszeresen együtt tölthetik szabadidejüket a fiatalok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában