Fejlesztés

2023.04.23. 08:15

Hétszáz millió forint jut a kerecsendi iparterület korszerűsítésére

Nagy lendületet adhat a község a fejlődésének a napokban elnyert, közel hétszáz millió forintos pályázati támogatás.

B. K.

Közel hétszáz millió forintot nyert a település önkormányzata a helyi iparterület kialakítására, korszerűsítésére. 
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával az önkormányzati tulajdonban lévő iparterület fejlesztése, illetve a már meglévő iparterület bővítése és annak megfelelő alapinfrastruktúrával való ellátása valósulhat meg.

A projekt keretében Kerecsenden a 3-as számú főút, valamint a Laskó-patak közötti területen a már meglévő ipaterületen megoldják a szennyvízelvezetést, továbbá új területek bevonásával, a szükséges alapinfrastruktúra kiépítésével a terület bővítésére is lehetőség lesz.

A pozitív döntésben nagy szerepet játszott, hogy az érintett iparterület az új M25-ös gyorsforgalmi út közelében, attól nagyjából 2,5 kilométerre helyezkedik el. 

Több vállalkozás is lehetőséget lát a megújuló területben, épp ezért a szennyvízelvezetés kiépítésével az iparterület tervezett növelése miatt egy egy kilométer hosszú útszakasz is megépül. 

Tervezik az ivóvíz és -gázelosztóvezetékek, a közvilágítás, illetve a villamosenergia ellátáshoz szükséges vezetékek kiépítését is.

Portálunk érdeklődésére Sári László polgármester úgy fogalmazott, reményeik szerint idén a munkálatok előkészítésére lesz lehetőség.   

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában