Tekerj!

2023.04.18. 12:25

Sokan betértek a bringás reggelire Egerben + fotók

Harapnivaló és a Bikesafe program várta kedd reggel a Líceum előtt az egrieket.

Sz. M. L.

Fehér Zsombor, a Kerekes Band frontembere is reggelizett.

Forrás: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Fotó: Daniel Beran

A HungAIRy LIFE projekttel Eger önkormányzata is csatlakozott az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Zöld heti programjához. Április 18-án a Líceum előtt reggelivel készülnek az arra kerékpárral érkezőknek.

– A korábbi években általában a belvárosban a Dobó téren vártuk bringás reggelivel az arra járókat, most az Eszterházy téren készültünk némi harapnivalóval kicsiknek és nagyoknak. A programban az Egri Rendőrkapitányság is részt vett a Bike Safe programmal, ennek köszönhetően a helyszínen a bringák regisztrálására is lehetősége volt azoknak, akik betértek néhány finom falatra – mondta Ferencz-Nagy Kitti, ökomenedzser. A lehetőséggel közel száz kerékpáros és gyalogos élt kedd reggel.

A rendőrségi program lényege, hogy a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető nyilvántartásba kerülnek. Ezáltal a biciklik egy esetleges bűncselekmény esetén visszakereshetőek, könnyebb a felderítésük, valamint a tulajdonoshoz történő visszajuttatása is. A kollégánk rögzíti a kerékpár adatait - szín, típus, gyártó, gyártási szám, jellegzetességek - majd fényképfelvételeket is készít róla. 

A HungAIRy LIFE projekt révén a környezettudatos közlekedés népszerűsítése céljából, Eger Bringa néven az Önkormányzata közösségi kerékpáros rendszert is létrehozott két állomással, melyet április 5-én adtak át a helyieknek. Kiépítésével elsősorban a városban élőket szeretnék ösztönözni arra, hogy gépjárműveik helyett használják az alternatív közlekedési lehetőségeket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában