Ajánló

2023.04.06. 20:00

Tojásfestés és -keresés, állatsimogatók és sok más remek program vár mindenkit a húsvéti hétvégén Hevesben

Összegyűjtöttük a húsvéti hétvége programjait, hogy olvasóink tudjanak miből válogatni.

HEOL

Április 7., péntek

Eger:

  • 10 órakor a református templomban nagypénteki istentiszteletet tartanak.
  • 19 óra 30 perckor indul a nagypénteki keresztút a Servita templom elől. Gyülekező 19 óra 15 perctől a templom előtt.

Felsőtárkány: 17 órától Zenekuckót lesz a faluházban, amelyre szeretettel várnak minden babát és anyukát.

felsőtárkány, zenekuckó, hétvége
Forrás: programturizmus.hu

Ecséd: 12 órától élő keresztút indul a templomtól a kápolnáig Varga József plébániai kormányzó vezetésével.

Április 8., szombat

Eger:

  • Húsvéti bábjátékra várnak 11 órától a Harlekin Bábszínházban. A történet több Boribon-mese alapján készült. Az előadás után tojáskereső játékra hívják a gyerekeket a Stühmer Édesség jóvoltából. Jegyeket a helyszínen és online is lehet vásárolni. 
  • 20 órától a Szépasszony-völgyi BorzBárban akusztikus koncertet élvezhetnek a műfaj kedvelői az AkusztikDuó előadásában.
  • Családi Nyuszibulira várják a kicsiket és nagyokat a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házba. A délutánba nyúló program 10 órakor Bognár Szilvia – a nép- és világzene ismert énekes előadója – Húsvéti TITOKTOK című gyerekkoncertjével kezdődik. Gyermekműsorában Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Nemes Nagy Ágnes sorait zenésíti meg. A koncert után nyuszijelmez-szépségverseny, majd kreatív sarok és játszóház ügyességi játékokkal vár az érdeklődőkre. A szervezők ígérete szerint a nap zárásaként – a nyuszidiszkóban – elszabadulhatnak a kis nyuszik, és ugrabugrálhatnak kedvükre. 

Hatvan

  • Húsvéti programokkal várja a látogatókat a Hatvani Vadaspark. 10 órától 15 óra 30 percig tojásfa-díszítés, kézműves foglalkozás, állatsimogatás és egyéb érdekességek várják az érdeklődőket.
hatvani vadaspark, húsvét, húsvéti programok
Forrás: hatvaniturozmus.hu

Felsőtárkány: 10 órától 14 óráig hagyományőrző húsvétot tartanak a Tájházban. Egyebek mellett állatsimogató, tojásfestés, és népi játékok várják a látogatókat.

felsőtárkány, tájház, húsvét programok
Forrás: programturizmus.hu

Mátrafüred

  • Tojáskereső túra indul 9 órától. A vetélkedős gyalogtúra útvonala: Mátrafüred esőbeálló – erdei tornapálya – Kőporos-tető – Peresi-erdészház – Csepegő-forrás – Mátrafüred esőbeálló.
  • Izgalmas, QR-kódos, tojás jutalmazós túra indul mátrafüredi indulással a Mátra Síszervíz szervezésében 9 órától. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Gyöngyös: Szombaton és vasárnap 10 és 21 óra között nyuszisimogató, tojásfestés, húsvéti kalács, kifogyhatatlan szóda, ebéd, tojáskeresés, fröccs, sonka, must, kihagyhatatlan sajttekercs, illatos borok és még a nagyi isteni répatortája is várja az érdeklődőket az 5Dudás Borászatba, a Vasöntő utca 2/2-be.

Április 9., vasárnap

Eger:

  • 17 órától Händel Messiás című hangversenyét hallgathatják meg az érdeklődők a Dobó téri Minorita templomban.
Händel: Messiás, minorita templom, húsvét
Forrás: visiteger.com

Egerszalók: A Barlanglakásoknál tojásírással, berzseléssel, mézeskalács-díszítéssel, csipkézéssel és persze kulturális bemutatókkal, gyermekszínházzal, néptánccal várják a Szalóki Húsvét iránt érdeklődőket.

egerszalók, húsvét, programok
Forrás: programturizmus.hu

Kisnána: Vasárnap és hétfőn 10 órától a kisnánai várban tojásfestés a várfelfedező játék mellett régi korok ruháit is felpróbálhatják az érdeklődők.

kisnána, vár, húsvét, programok
Forrás: programturizmus.hu

Gyöngyös:

  • A húsvéti nyuszi Gyöngyös belvárosában is meglepetéssel várja a kíváncsi gyerekeket 10 órától.
tojáskeresés, húsvét, gyöngyös
Forrás: gyongyos-matra.hu
  • A Gyöngyösi Állatkertben vasárnap és hétfőn 9 órától 16 óra 30 percig látványetetések, előadások, nyuszisimogató, hüllőbemutató és arcfestés várja a látogatókat.

Gyöngyöspata: Családi Húsvétolást tartanak a „Varázshegyen”: 14 órától lesz kézműveskedés kicsiknek és nagyoknak, nyuszisimogató, tojáskereső túra a Varázshegyen és locsolóversmondó verseny.

Gyöngyöstarján: 15 órától életfa szentelés, Garagulya Gólyalábas Társulat, táncház és tojásfestés várja az érdeklődőket a Falumúzeumban.

gyöngyöstarján, húsvét
Forrás: gyongyos-matra.hu

Április 10., hétfő

Sástó: húsvéti tojásvadászatot rendeznek 11 órától a Sástói nagyréten.

Kisnána: Macskavári barangolás keretében egy könnyed, étvágygerjesztő, 5 kilométeres körtúrára várják az érdeklődőket. Útvonal: Kisnánai Vár – Fehér-árok – Ördögvályú-szurdok – Szkalyinai kősáncok (Lovásznána) – Macskavár – Mosoda – Kisnánai Vár.

Egész hétvégén:

Eger:

  • Az egri várban egész hétvégén 10 órától lehet különböző húsvéti programokon részt venni. Lesz kisállat-simogató, íjászat, tojáspatkoló-bemutató, tojásfestés.
húsvét, hétvége, programok, egri vár
Forrás: visiteger.com
  • Húsvéti hétvége a Csillagvizsgálóban címmel különleges programok várják az érdeklődőket pénteken, szombaton és hétfőn is 10 órától (vasárnap zárva vannak).
húsvét, hétvége, csillagvizsgáló, programok
Forrás: visiteger.com

Sirok: Hétfőtől vasárnapig 10 órától 18 óráig a siroki vár több érdekes programmal várja a látogatókat. Nagypénteken és nagyszombaton tárlatvezetések indulnak. Vasárnap és hétfőn oszmán-török kori hagyományőrző foglalkozások, megismerkedhetünk a török írással, az autentikus török kávéval és serbettel.

Pásztó: Szombattól hétfőig 14 és 18 óra között látványőrléssel, tojásfestéssel- és kereséssel, nyuszi hopp ugróiskolával és húsvéti locsolófallal várja látogatóit a Varázsvölgy.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Lang Róbert/Somogyi Hírlap)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában