Konferencia

2023.04.14. 17:17

Tyukodtól Bangladeshig járták be a világot Gyöngyösön

Szerte a bolygónkon pénteken tartották a GeoNight rendezvényeit.

Sz. Sz. I.

Évente egy estén egyszerre szerveznek előadásokat világszerte

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Desztinációk csodái – turizmus és vidékfejlesztés hazánk és a Föld csodás tájain címmel zajlott le pénteken a GeoNight hallgatói konferencia Gyöngyösön, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Károly Róbert Campusán. Az intézmény idén is csatlakozott a Magyar Földrajzi Társaság és a nemzetközi EUGEO és IGU szervezetek Földrajz Éjszakája elnevezésű nemzetközi rendezvényhez. A GeoNight lényege, hogy évente egy estén egyszerre szerveznek eseményeket szerte a világon.

A gyöngyösi campuson az online is követhető plenáris előadások után egy angol és két magyar nyelvű, valamint egy kétnyelvű szekcióban nyílt lehetőség bolygónk csodás tájainak háromdimenziós bemutatására, mélyebb megismerésére. A megjelentek alig egy délután alatt ízelítőt kaptak valamennyi kontinens látnivalóiból. A vállalkozó szellemű előadóknak egyúttal remek alkalom nyílt a közönség előtt is megvillantani előadói képességüket, lezárni a MATE online időszakát egy jó hangulatú, mégis informatív rendezvény révén.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában