Esély

2023.04.26. 21:22

Újabb hét család fogadhat be gyerekeket az Ágota Közösséggel Hevesben + videó

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató összesen 280 gyermekről gondoskodik a vármegyében.

Sz. M. L.

Heves vármegyében lezárult egy tanfolyam, amelynek tagjai elvégezték a DANKE nevelőszülői képzést az ÁGOTA® Alapítvány közreműködésével. Szerda délelőtt egri irodájukban 7 család vehette át a tanúsítványt, ők szolgáltatói nyilvántartásba vételük után fogadhatnak családjukból kiemelt gyermekeket. 

– Nagyon szép út előtt álltok, otthont, biztonságot nyújthattok, s a ti támogatásokkal bontakozik ki az a csoda, melyet Isten ezekbe a gyermekekbe plántált – mondta Baráthné Barna Ildikó, az alapítvány területi vezetője.

Dr. Szalai Beáta a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgató-helyettese portálunk kérdésére elmondta, a felkészítés során szakmai ismeretekkel és a KÁSZPEM (Kothencz-féle ÁGOTA® Szenzitív Pedagogikoterápiás Módszer) Rendszer szemléletmódjával bővítették az alkalmasnak talált jelöltek ösztönös gyermekszeretetét és a gondoskodást.

– Az 1997. évi a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény alapján a 12 év alatti gyermekeket, amennyiben kiemelik őket vér szerinti családjukból, lehetőség szerint nevelőszülői családban kell elhelyezni. Ezért is van szükség minél több olyan emberre, aki vállalja ezt a szép hivatást. Célunk, hogy új nevelőszülők bevonásával erősítsük az átmeneti segítségnyújtást biztosító ellátást és pótoljuk az idős, nyugdíjba készülő kollégákat – magyarázta a főigazgató-helyettes. A nevelőszülők a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatóval állnak jogviszonyban, s hamarosan vármegyei gyermekeknek nyújthatnak biztos otthont, s szeretetet, amint a kormányhivatal is jóváhagyja kérelmüket. A szolgáltatónál eddig a megyében 93 család fogadott gyermeket, most velük kereken százan lettek. Összesen 280 gyermekről gondoskodik a vármegyében a római katolikus egyház gyermekvédelmi szolgáltatója.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában