Rímek rímek hátán

2023.04.11. 16:45

Versfüggővel, megzenésített költeményekkel ünnepelték meg a költészet napját az egri könyvtárban

Egész nap a verseké volt a főszerep kedden a Bródyban.

F. V. E.

A gyakorlóiskolások megzenésített verseket adtak elő

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Hosszú évek óta mindig megünneplik a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban a József Attila születésnapján tartott magyar költészet napját

Kedden délelőtt kezdődtek a programok az egri könyvtárban. 

 – A Szivárvány Óvoda Arany János Tagóvodájának egy csoportja tavaszváró műsorral készült a jeles nap alkalmából, majd az egyik vállalkozó szellemű kisgyerek egyedül is elmondott egy verset és egy mesét a közönségnek. A könyvtár korábbi felhívásának eleget téve nagyon sokan hoztak verseket a Bródy Szalonban kifeszített versfüggőre. Volt, aki a kedvenc költeményét hozta el hozzánk, mások pedig az itt megtalálható kötetekből választottak – mondta el portálunknak Szécsényi Orsolya könyvtáros. 

Délután verses teadélutánt tartottak, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem gyakorló iskolájának diákjai Kalóné Gyenes Réka vezetésével többek között Ady Endre, Petőfi Sándor és Szabó T. Anna költeményeinek megzenésített változatait adták elő.

Emellett pedig számos előadó mutatta be kedvenc rímeit a teadélután vendégeinek. 

– Megkérdeztünk többeket, akikkel a könyvtárunk kapcsolatban áll, hogy lenne-e kedvük elhozni egy verset nekünk, s szerencsére szívesen csatlakoztak hozzánk, így rendkívül színes programot állítottunk össze délutánra – jegyezte meg Szécsényi Orsolya. 

Felléptek többek között a Zellervári Gondozási Központ tagjai, hiszen – mint azt Szécsényi Orsolya elmondta – sok könyvtári foglalkozást visznek el hozzájuk, valamint a könyvet házhoz szolgáltatás miatt is kapcsolatban áll velük az egri könyvtár, és az Ezüstidő Szabadidős Egyesület is készült műsorral a magyar költészet napja alkalmából. A teadélutánt a Derce Banda műsora zárja, akik szintén megzenésített versekkel kápráztatják el a közönséget. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában