Tulipántenger

2023.04.25. 08:50

Virágözön a Tisza-tónál, gyönyörű látvány fogadott minket a TulipGardenben + videó

Kíváncsiak voltunk, élőben milyen látványt nyújt a több ezer színes tulipán, ezért ellátogattunk a TulipGardenbe.

F. V. E.

A Tisza-tavi TulipGarden húsvétkor nyitotta meg kapuit, s azóta 155 ezer féle tulipánnal várja a látogatókat. 

A szokatlanul hűvös tavasz nem szegte kedvét a virágoknak, az ünnepek óta folyamatosan nyílnak, ámulatba ejtve így a Tisza-tóhoz érkező vendégeket. 

A klasszikus kinézetű tulipánok mellett nagyon sok különleges is van
A klasszikus kinézetű tulipánok mellett nagyon sok különleges is van
Forrás: Fekete-Vadászi Erika/Heves Megyei Hírlap

Saját szemünkkel is meggyőződtünk róla, valóban mesébe illő látvány fogadja a virágok kedvelőit. Ahogy arról a közösségi oldalkun is beszámoltak, nagyon sokan érkeztek hozzájuk az elmúlt hétvégén. A tömeg azonban nem okozott fennakadást, mindenki tolakodás nélkül nézelődhetett kedvére. Bőven volt is mit nézni. Különlegesebbnél különlegesebb tulipánok nyílnak hosszú sorokban, és a legjobb, hogy nem múzeumi szabályok uralkodnak a kertben, vagyis nem tilos az érintés – olyannyira nem, hogy az előírások betartása mellett még szüretre is lehetőség nyílik, így aki szeretne, a szép emlékek mellett színpompás csokrokkal térhet haza. A klasszikus kinézetű tulipánok mellett nagyon sok különleges is van, cakkos szélű, cirádás – a sorok között járva az emberek nem győznek csodálkozni a szépségek láttán. 

A gyerekek örömére a virágtenger mellett van játszótér, és hétvégén extra programokkal is készültek, volt buborék-show és kézműves vásár is. Kicsik és nagyon egyaránt jól szórakozhatnak tehát a kertészetben, ahol még sok zöld bimbós virág van, így még jó ideig szép látványra lehet számítani a látogatóknak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában