Tesztnap

2023.04.22. 15:48

Volt, aki 4,2 másodperc alatt gyorsult 100 kilométeres sebességre Visontán + fotók

A Shick-R Kft. nagyszabású családi tesztnapján ismerkedhettek kicsik és nagyok a legújabb autómodellekkel.

Sz. Sz. I.

A helyszínen autókkal kapcsolatos vetélkedők zajlottak, a kocsitulajdonosok pedig hasznos tanácsokat is meghallgathattak a gépjárműveik karbantartásához

Forrás: Szabó István/Heves Megyei Hírlap

Ragyogó napsütés, 20 Celsius-fok fölötti hőmérséklet fogadta szombaton a Black Star Speedway Kft. visontai versenypályájára látogatókat. Az egri és gyöngyösi kereskedésekkel rendelkező Shick-R Kft. nagyszabású tesztnapra invitálta a családokat, ahol kicsik és nagyok egyaránt remekül érezhették magukat. A népes vendégsereg megismerkedhetett a cég által forgalmazott Renault, Dacia, Ssangyong és Isuzu modellekkel. 

Bemutatkozott az új Renault Austral is, az autórajongók hosszan hallgathattak előadást az autó paramétereiről. Az is kiderült, mit tud a Renault Alpine A 110. Aki az elmondottak alapján kételkedett volna a sportautó képességeiben, az menet közben is láthatta a pályán. Sőt, a regisztrált látogatók között óránként egy szerencsést kisorsoltak, aki bele is ülhetett, és háromszor körbeszáguldhatta vele a technikás, mintegy 1130 méter hosszú pályát – természetesen autóversenyző vezette a 300 lóerős, álló helyzetből 100 kilométer óránkénti sebességre 4,2 másodperc alatt felgyorsuló járműcsodát. 

Azért a látogatók sem maradtak a vezetés élménye nélkül, a boxutcában felsorakoztatott márkák közül az érvényes jogosítvánnyal rendelkező, 25. életévét betöltött látogató bátran választhatott, és máris szlalomozhatott a gokartozásra és motorozásra is alkalmas pályán. Természetesen a tesztautók menetpróbája is kontrollált körülmények között történhetett, 1+1 kört lehetett megtenni egy-egy rendező kolléga társaságában. A közeli motocross pályán és az erdőben egy Isuzu D-Max, vagy egy Ssangyong Musso, esetleg egy Dacia Duster volánja mögé ülhettek az érdeklődők az offroad menetpróba erejéig, szintén a szervező kollégák kíséretében. Ez utóbbi vezetési lehetőség népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy délre már a tesztautók tetejét is a felverődött sár borította a terepről visszaérve. 

A helyszínen közben folyamatosan szólt a zene, autókkal kapcsolatos vetélkedők zajlottak, a kocsitulajdonosok pedig hasznos tanácsokat is meghallgathattak a gépjárműveik karbantartásához. Nyugodtan tehették mindezt, mert a gyerekek figyelmét teljesen lekötötte az ugrálóvár, az arcfestés. Óránként ismétlődően kvízkérdésekre lehetett válaszolni, természetesen a helyesen felelők ajándékot kaptak, ki sapkát, ki pólót, de volt, aki napszemüveget. A fődíj nyertese lett a legszerencsésebb, hiszen az idei Forma 1 Magyar Nagydíjra szóló páros Super Gold belépőt tehetett zsebre. Tíz kisorsolt látogató pedig délután gokartversenyt vívhatott a versenypályán. 

 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában