Borfesztivál

2023.05.27. 18:34

A kékfrankos ötven árnyalata Gyöngyöspatán + fotók

Az ország minden részéről érkeztek termelők a kékfrankos fesztiválra.

Sz. Sz. I.

Kékfrankos fesztivál Gyöngyöspatán

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Szombaton rendezték meg a gyöngyöspatai hétsoros pincefaluban a Gyöngyöspatai Kékfrankos Fesztivált. A rendezvény célja az volt – ahogy a szervezők fogalmaztak –, hogy bemutassák kékfrankos ötven árnyalatát. Mint közölték, a kékfrankos nagyon fontos a Mátrában, mert egy sokszínű és sok mindenre alkalmas kárpát-medencei fajta, mely a Mátrában és azon belül Gyöngyöspatán is kiválóan érzi magát. 

A fesztiválon felvonult a Mátra és az ország kékfrankos termelőinek egy jelentős metszete. A hazaiak mellett érkeztek borászok Gyöngyöstarjánból, Szücsiből, Nagyrédéről, Egerből, Ostorosról, Szomolyáról, de képviseltette magát többek között a soproni, a szekszárdi és a villányi és a balatonboglári borvidék is. A látogatók számára kiváló alkalom nyílt a pincefaluban való barangolásra, borkóstolásra. Mesterkurzust hallgathattak meg a kíváncsiak Kovács András vezetésével a kékfrankos érlelhetőségéről muzeális borokkal. Természetesen a finom falatok sem hiányoztak, élükön az elmaradhatatlan és megunhatatlan patai rezgős rétessel.

A szervezők bíznak abban, hogy egy újabb, rendszeresen visszatérő rendezvénnyel gazdagodik Gyöngyöspata. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában