Megoldási kísérlet

2023.05.16. 16:12

Az egri Fidesz frakció reméli, hogy júniusban kinyithat a parkolóház

A közgyűlés után összegezték a Katona-téri parkolóházzal kapcsolatos eseményeket az ülésen.

Sz. M. L.

A bezárt Katona téri parkolóház Egerben (Archív fotó)

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A keddi rendkívüli közgyűlés után a Fidesz-KDNP frakció sajtótájékoztatót tartott. 

– A jelenlegi városvezetés 3,5 éve nem képes megoldani a Katona téri parkolóház sorsát – mondta Orosz Lászlóné Ibolya a frakció vezetője. Felidézte, hogy Mirkóczki Ádám polgármester tavaly februárban azt mondta, jogászokkal megvizsgálta, és nem lehet megoldani a parkolóház sorsát. Most a polgármester szerinte azért haragszik, mert nekik sikerült megoldást találni a helyzetre.

Dr. Csetneki Attila elmondta, a legutóbbi ülésen úgy értékelték, hogy megrekedtek a tárgyalások az önkormányzat és a parkolóház tulajdonosa között. 

– Abban mindenki egyetért, fontos, hogy kinyisson a parkolóház és hosszú távon meg tudja venni az önkormányzat a parkolóház. Amiben nem értünk egyet az, hogyan. A polgármester javaslata az volt, hogy 1 éves szerződést kössünk, majd dolgozzunk ki 15 éves szerződést. Mi középtávú megoldást szeretnénk. A mi javaslatunk az első évre olcsóbb mint az ő javaslata. A második évtol pedig nagyságrendileg azonos lenne a bérleti díj. Fontos az is, hogy vételi joga legyen az önkormányzatnak. Mirkóczki Ádám ezzel nem élt amikor lehetősége volt rá. Célunk, hogy a jovőben legyen lehetőség megvásarolni a parkolóházat. Javasolták azt is, hogy kisajátítási eljárásban vásároljuk meg az épületet, azonban ennek egyrészt a jogi feltételei sem állnak fenn, másrészt kiszolgaltatnánk magunkat egy igazságügyi szakértő által meghatározott árat. Ráadásul sikerült kialkudni egy 1 milliárd forint alatti vételárat, de nincs vételi kötelezettség – ismertette dr. Csetneki Attila.

Kitért arra, hogy a polgármester azért akarta szétbombázni a javaslatot, mert nem a sajátja. A végén már Minczér Gábor alpolgármester azt is javasolta, hogy ne törődjenek a parkolóházzal mert Facebook kommentek alapján le kellene bontani. Elmondta, a 6 éves szerződési javaslatot elfogadta a közgyűlési többség. Portálunk kérdésére azt mondta, hogy Mirkóczki Ádám szavai ellenére reméli, alá fogja írni a megállapodást és júniusban kinyithat az épület.

Bódi Zsolt nehezményezte a közgyűlések stílusát illetve azt, hogy Mirkóczki Ádám minden felszólalás után minősíti a megszólalót, egyes hozzászólók esetében rendszeresen közbeszól.

– Nem tájékoztatja a képviselőket arról, hogy kivel és miről tárgyal – mondta.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában