Kitüntetés

2023.05.21. 14:42

Bércesi Béláné és dr. Assani Omar Gyöngyös új díszpolgárai + fotók

A Pro Civitate kitüntetéseket Gyöngyös várossá nyilvánításának évfordulóján adták át a városházán.

Sz. Sz. I.

Bércesi Béláné és dr. Assani Omar

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A hagyományoknak megfelelően Gyöngyös város napján, azaz a város alapításának idei, 689. évfordulóján adták át a város legrangosabb elismerését, a díszpolgári címmel együtt járó Pro Civitate kitüntetéseket a városházán. A vasárnapi ceremónia volt az elismerés 1994-es alapítása óta a 30. átadó ünnepség. Ez idő alatt 57 egyéni és 12 közösségi Pro Civitate-díjat adtak át. Az idei kitüntetettek Bércesi Béláné és dr. Assani Omar voltak.

Bércesi Béláné 1933-ban született Gyöngyösön, aktív éveiben Mátrafüreden dolgozott, és szabadidejét feláldozva sokat tett a városrész közösségi életéért. Az ő vezetésével alapították meg 1990-ben a Bene Egyletet, amely hagyományőrző és  közművelődési egyesület, de nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy tagjai a nyugdíjas éveiket tartalmasan tölthessék. Bércesi Béláné mindig közösségi ember volt, a közösség szíve-lelke. Mátrafüredért, s az ott  élő és nyaraló emberekért való tenniakarása késztette arra, hogy kezdeményezze a Bene Egylet létrehozását. Az egylet taglétszáma a kezdetek óta megsokszorozódott, az elmúlt években 120 főre emelkedett. 

A 91 esztendős kitüntetett szívből köszönte az elismerést. 

– Ez a nagyon rangos kitüntetés nemcsak nekem szól, hanem a Bene Egylet mindenkori vezetőségének és tevékeny tagjainak. Közös munkával tudtuk megszervezni és megtartani mindazokat a programokat, amely során az egylet tagjai egy élő közösségként szerezhettek sok szép élményt. Az egyletben végzett munkát az életkorom miatt lassan-lassan befejeztem, de most is megtalálom az öröm forrását a családomban. A szüleim mindketten Gyöngyösön születtek, itt élték le az életüket, itt nyugszanak. Úgy érzem, ez a megtisztelő kitüntetés nekik is szól – fogalmazott Bércesi Béláné.

Dr. Assani Omar Szíriából érkezett Magyarországra fiatalon, itt szerzett orvosi diplomája mellett aneszteziológiai szakvizsgával, orvos közgazdász diplomával és egészségügyi menedzser képesítéssel is rendelkezik. Orvosigazgatóként tizenhat éve irányítja a gyöngyösi Bugát Pál Kórház szakmai munkáját. Akik ismerik, tudják róla: az élete az orvoslás. Azért választotta ezt a hivatást, hogy segítsen a betegeken, fájdalmukat enyhítse. Az emberekbe vetett hite, az elesettekhez való odafordulása, betegközpontú szemlélete töretlen.  Lelkiismeretes, óriási teherbírású, a gyógyításért élő szakember. Igazgatói munkája mellett a napi betegellátásban is oroszlánrészt vállal. A pandémia idején a járvány elleni szakmai védekezés irányítása az ő feladata volt. 

– Tisztában vagyok azzal, hogy ez a díj nemcsak elismerést jelent, hanem felelősséget is – jelentette ki dr. Assani Omar. – A kitüntetettek mindig példaképek is, köszönöm, hogy engem annak tartanak. Minden közösségnek szükségesek a példaképek, a követendő minták, hogy stabil alapokról indulva lehessen szárnyalni, a jövőbe tekinteni. Ígérem, hogy továbbra is mindent megteszek annak érdekében, hogy megfelelő példakép legyek. Azon leszek, hogy gyarapodhasson szűkebb környezetünk, Gyöngyös és környéke, s minél több értéket teremthessünk magyar hazánknak – hiszen én is magyar vagyok – és honfitársainknak – foglalta össze dr. Assani Omar.

A kitüntetések átadását követően a díjazottak és a meghívott vendégek fogadáson vettek részt a Kékes étteremben.




 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában