Megkötözve

2023.05.21. 11:55

Csapdába esett fecskét mentettek egy egri iskola udvaráról

Egy madzag miatt nem tudott mozogni.

HEOL

Csapdába esett egy fecske egy madzag miatt

Forrás: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság/Facebook

- Lakossági bejelentés érkezett a Bükki Nemzeti Park Igazgatósághoz, miszerint „kisfecske” akadt fent egy magas fa tetején. A helyszínre érve – ami az egyik egri általános iskola udvara volt – éreztük, hogy nem lesz könnyű dolgunk lehozni őt onnan - közölte Facebook-oldalán az igazgatóság.

- A „kisfecske”, ami valójában egy sarlósfecske (Apus apus) volt, egy 9-10 méter magas fa csúcsán esett csapdába. Szegényke próbált menekülni, de csak egy kis körben körözött folyamatosan. Távcsővel jól lehetett látni, hogy egy vastag madzag tartja csapdában, melynek egyik vége a madár hátára (és mint utóbb kiderült lábára és combjára is), másik vége pedig egy vékony ágra volt feltekeredve - írják.

- Sokáig tanakodtunk, hogy tudnánk leszedni onnan, mivel a létrával nem tudtunk elég magasra érni, mászni pedig balesetveszélyes lett volna - fogalmaztak. - Végülis úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk ágastól levágni. Szerencsére a madár kibírta a hosszú tortúrát. A madzag eltávolítása után még bent tartottuk egy napra Igazgatóságunk mentőállomásán, hogy megerősödjön egy kicsit, de mivel nagy baja nem esett, így másnap szabadon is engedtük.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában