Születés hete

2023.05.13. 12:23

Egy hétig a születés témája lesz a középpontban Egerben

Kicsiket és nagyokat, várandósokat és családokat is vár az egri Összhang Egyesület a születés hetére.

F. V. E.

Idén is megrendezik a születés hetét Egerben. Az Összhang Összefogás a Szülés-Születés-Szoptatás Humanizációjáért Közhasznú Egyesület számos programmal várja az érdeklődőket május 13. és 21. között, amikor a szülésre, a születés minőségére, valamint ezeknek közeli és távoli hatásaira helyezik a hangsúlyt.

Feithné Krajcsik Ilona, az Összhang Egyesület elnöke portálunknak elmondta, egyebek között azért hozták létre az egyesületüket, hogy felhívják a figyelmet a természetes szülésre, és hogy gyakorlati segítséget nyújtsanak a családoknak, például az anyatejes táplálást illetően, illetve, hogy támogassák őket a szülővé válás következtében kialakult új élthelyzetekben. 

A születés hetében a rengeteg előadás és foglalkozás mellett mozgalmas programokat is szerveznek. Vasárnap, május 14-én a Bükkben található Bábafához indul erdei gyalogtúra 10 órakor Bélapátfalváról, a Hársas völgyi erdészháztól. Kedden pedig felcsendülnek a latin dallamok, és fél 10-től hordozós fitnessre várják az édesanyákat és gyermekeiket Egerben, a Sas úti Mirror Mozgásstúdióban. 

– A születés témája mindenkit érint, hiszen mindannyian a világra jöttünk, ezért is kínálunk programot mindenkinek. Fontosnak tartjuk a fiatalok felkészítését az életre, hiszen önmaguk megismerése, elfogadása által lehetnek majd maguk is boldog felnőttek és szülők. Hoppál Bori például a nagylányoknak tart majd interaktív előadást május 20-án, amikor szó lesz olyan témákról, mint a serdülőkorral megélt nehézségek, és sok más mellett a nőiességre, a szexualitásra is kitérnek majd – jegyezte meg Feithné Krajcsik Ilona.

A születés hetének részletes program megtalálható az egyesület honlapján és közösségi oldalán is.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában