Verseny

2023.05.25. 16:08

Elsősegélynyújtók lepték el az egri Érsekkertet + fotók

Tizenkilenc csapat mérkőzött meg.

M. H.

Az elmélet mellett gyakorlatban is meg kellett mutatniuk tudásukat

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete a felmenő rendszerű verseny megyei fordulóját szerdán 10-től 15 óráig rendezte meg az egri Szmrecsányi Lajos Érsekkertben. Összesen 19 öt tagú általános és középiskolás csapat versenyzett 19 állomásos körpályán.

Öt gyakorlati baleseti szituációs kárhelyen a tényleges elsősegélynyújtó ismereteikről, és egy állomáson az elméleti tudásukról kellett számot adni. Egy állomáson Vöröskeresztes ismeretekben mérettek meg. További öt állomáson a rendőrség és a katasztrófavédelem nyújtott ismeretszerző és kikapcsolódási lehetőséget a versenyzőknek.

Volt lehetőség csecsemő- és gyermek újraélesztés gyakorlására, a háztartási veszélyes anyagok biztonságos használatának elsajátítására, és megismerkedhettek Ifjúsági Vöröskeresztes programok lehetőségeivel.

A gyakorlati kárhelyeken 18 tagú mentőorvosból, mentőtisztekből, és mentőápolókból álló zsűri értékelte a fiatalok teljesítményét. Az elsősegély nyújtó helyszíneken jól képzett egyetemista és középiskolás imitátorok szemléltették a különféle sérüléseket és rosszulléteket. A gyermek és az ifjúsági kategóriában is a tarnaméraiak győztek – felkészítőjük Juhászné Zaja Mónika volt, szeptemberben Szolnokon ők képviselik megyénket az országos döntőn.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában