Csapadékvíz-elvezetés

2023.05.14. 17:00

Évtizedes gondot oldottak meg a gyöngyöshalászi Virág utcában

A januári esőzések után árvízközeli helyzet alakult ki az utcában.

Sz. Sz. I.

A Virág utcában elkészült a zárt csatornás csapadékvíz-elvezetés

Több évtizedes problémát oldott meg a gyöngyöshalászi önkormányzat a helyi Virág utcában, tájékoztatta portálunkat Pásztor János polgármester. 

– Az utcában elkészült a föld alatti, zárt csatornás csapadékvíz-elvezető rendszer. Ehhez kapcsolódóan befejeződött a Vörösmarty úti árokrendszer felújítása, és a fitneszpályához vezető járda is készen van már – részletezte a polgármester.

Pár hónapja a portálunkon is beszámoltunk arról, hogy a januári nagy esőzések miatt Gyöngyöshalász területén jelentős mennyiségű belvíz gyűlt össze, árvízközeli helyzet alakult ki. Pásztor János akkor arról beszélt, hogy a legkritikusabb szakasz a Virág utcában volt, ahol a vízkár azonnali enyhítése megtörtént. A probléma végleges megoldására az önkormányzat külső vállalkozót bízott meg zárt csatornás csapadékvíz-elvezetés kiépítésére öt tisztítóakna, tizenhárom víznyelő rács, 162 méter folyókaelem beépítésével. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában