Érettségi

2023.05.07. 15:55

Középszinten a matek, emelt szinten az angol a legnépszerűbb érettségi tárgy Hevesben

Heves vármegyében ötvenhét tantárgyból 3467-en kezdik meg május 8-án a május-júniusi érettségi vizsgákat. Az írásbeli vizsgaidőszak utolsó napja május 26. A szóbeli vizsgák június 7. és június 30. között lesznek.

M. H.

Hétfőn Hevesben is kezdődnek az érettségi vizsgák Archív fotó

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Vármegyénkben az első napon összesen 2317-en adnak számot tudásukról magyar nyelv és irodalom vizsgatárgyból, közülük emelt szinten 65-en – írja a Heves Vármegyei Kormányhivatal honlapján. Kedden a vizsgák matematikával folytatódnak, ebből a tantárgyból összesen 2342-en vizsgáznak, többségük – 2236 – közép szinten. Érdekesség, hogy matematikából angol nyelven is vizsgáznak tanulók, középszinten 58-an, emelt szinten hárman.

Az idei tavaszi időszakban történelemből összesen 2334 tanuló vizsgázik, azonban ketten középszinten, angol nyelven adnak számot tudásukról. Angol célnyelvi civilizáció vizsgatárgyra középszinten 22 vizsgázó jelentkezett, míg angol nyelvből összesen 2156 tanuló érettségizik, közülük 484-en az emelt szintet választották.

Biológiából összesen 237-en vizsgáznak, 162 végzős emelt szinten. Kémiából 95-en mérettetik meg magukat emelt szinten. A tavaszi érettségi vizsgaidőszakban Heves vármegyében emelt szinten három tanuló vizsgázik közúti és légi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretekből, négyen francia nyelvből, 13-an rendészeti és közszolgálati ismeretekből, valamint két végzős diák olasz nyelvből. Egy érettségiző négy tantárgyból is – matematika, fizika, informatika, informatikai ismeretek – emelt szinten vág neki az idei írásbeli vizsgáknak.

Az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgákat június 7-14., míg a középszintű szóbeliket június 19-e és 30-a közt rendezik. Hevesben ebben a vizsgaidőszakban közép szinten 104 vizsgabizottságban, összesen 3356 vizsgázót osztottak be, így a középszintű vizsgák száma több mint tízezer, pontosan 10 ezer 252. Emelt szinten öt helyszínen, 108 tantárgyi bizottságban, összesen 1646 jelentkező vizsgázik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában