Majális

2023.05.02. 07:36

Májusfáktól lettek színesebbek az észak-hevesi falvak

Terpesen két májusfát is állítottak, Bodonyban traktoros felvonulással ünnepeltek.

B. K.

Májusfa állítás Bodonyban

Forrás: Vince János

Terpesen is feldíszítették és felállították a májusfákat vasárnap a gyerekek segítségével. Mindkét fát szimbólumként és szeretettel ajánlották fel. Az egyiket a terpesi, a másikat a szajlai hölgyeknek. 

Az időjárás is kedvezett, egy kis eső után sikerült a díszítést befejezni, s így Május elsejére mindkét májusfa szép színekben pompázott az üzenetekkel ellátott szalagoktól.  A Május 1. utca májusfáit stílusosan májkrémes kenyeret majszolva állították. Bujáki Ferenc polgármester megköszönte mindenkinek  a segítséget, a részvételt.

Ivádon is vasárnap rendezték meg a majálist. Itt közös bográcsozással, kispályás focival, zenével, nyársalással, májusfa állítással, kemencés sütéssel készültek az ünnepre - tudtuk meg Valyon László polgármestertől.

Bodonyban traktoros felvonulással köszöntötték a lakosságot Május elsején. A Szidónia-majorból indultak a falu utcáin, majd Parádra is átgurultak a járművekkel, hogy ünnepibbé tegyék a hangulatot. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában