Támadás

2023.05.18. 16:33

Medve marcangolhatta szét a juhokat Nógrádban

Medvetámadást sejtenek a sérült juhokról posztolt képek láttán a közösségi médiában.

HEOL

Futótűzként terjedt el annak a Nógrád vármegyei, Karancskesziben élő férfinek a Facebook-bejegyzése, amelyben azt állítja, hogy a Bükkben kószáló medve a házától 50 méterre garázdálkodhatott, és brutális módon enyhítette éhségét Lászlóvölgyben. Mint írta: két törzskönyves juhot megsértett, még nem tudjuk mennyi hiányzik. Hozzátette: ezidáig egy tetemet sikerült megtalálniuk, az állatnak azonban már szinte csak a csontjai látszódnak. A ragadozónak mintegy 50 kilogramm húst és csontot sikerült együltében elfogyasztania - számolt be róla a Nool.hu.

A hírportál a kiírást látva azonnal autóba ült és ellátogatott a támadás helyszínére, ahol a közösségi oldalon posztoló férfival nem, csupán egy családtagjával találkoztak. Mint írták, ő egyelőre nem kívánt nyilatkozni a témával kapcsolatban, ám azt elmondta: még egyáltalán nem biztos, hogy medve okozta a jószágok sérüléseit, jelenleg a vizsgálatokat végzik. Azonban ígéretet tett, hogy amikor pontos információval rendelkeznek, felveszik a szerkesztőség embereivel a kapcsolatot.

A Nool.hu az ügyben megkereste a Bükki Nemzeti Park illetékeseit is, de még nem kaptak választ.

Ahogy arról korábban több alkalommal is beszámoltunk, Mihály a bükki medve már egy jó ideje hazánkban tartózkodik. Legutóbb a Bükki Nemzeti Park tett közzé róla egy felvételt, ahogyan az erdőben fényes-nappal komótosan sétál.

Portálunk többször felhívta a figyelmet, hogy a medve nem játék, körültekintően kell eljárnunk, ha véletlenül összefutnánk vele. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában