Vizsga

2023.05.08. 10:30

Meglepetésre számítottak a magyar érettségin, 140 egri szilágyis méreti meg magát hétfőn

Az izgalom a tetőfokára hágott az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban is, ahol ma 140 végzős szembesült a magyar érettségi feladatival. Meglepetés volt minden kérdés.

P. E.

Pénteken a német érettségi volt a soron Illusztráció

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Öltönyben és matrózblúzban siető diákok, remegő kezek vagy éppen izzadó tenyerek - elkezdődött az írásbeli érettségik időszaka. Volt, aki már fél 9-kor a padban ült, de akadt, aki hideg vérrel reggel 9-kor esett be a tanterembe.  

Idén nem számíthattak semmilyen évfordulós íróra, költőre, így Petőfi Sándorra vagy Madách Imrére sem. Az új érettségi rendszer aszerint ugyanis az előre összeállított feladatsorokból sorsolással dől el, mi kerül az érettségizős diákok elé - magyarázta hétfőn reggel még 9 óra előtt Békési Katalin tanárnő, aki magyar szakos, és egyben egy végzős osztály osztályfőnöke is. Így aztán nem volt más választás, a diákok mindenre készültek, még ismeretlen szövegre is. Meglepetések egyébként bármikor előfordulhatnak, tavaly például kevesen számítottak Szabó Magdára, és mégis volt ilyen feladat. 

- Most mintegy 140-en írják itt a magyar írásbelit, az emelt szinten érettségizők máshol számolnak be tudásukról, tudtuk meg Rázsi Botondtól, az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium igazgatójától. Az előrehozott érettségire jelentkezőkkel együtt 279-en vizsgáznak idén az intézményben.         

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában