Tiltakozás

2023.05.28. 14:52

Ne lépjen fel az állatkínzási botrányba keveredett Dolly a kápolnai falunapon – követelik a Szurkolók

Vonják vissza a Kápolnai Falunapra szóló meghívást, és töröljék annak programjából azt a Dolly nevű énekest, akinek nevét viselő Gyöngyös melletti állat szaporító telepen, vélhetően hosszú évek óta tartó folyamatos állatkínzás valósulhatott meg. Ezt követelik állatvédő szervezetek Kápolna polgármesterétől.

G. R.

Forrás: Nagy Zoltán

Berecz Kálmán polgármester korábban – még a botrány kirobbanása előtt –  úgy döntött: a település falunapjára Dolly meghívása a megfelelő megoldás a kápolnaiak szórakoztatására. A brutális állatkínzásos ügy, amelyet a napokban gyöngyösi civil állatvédők és a rendőrség tárt fel, országos visszhangot is keltett: a hatóságok azóta Dolly budapesti lakásában is házkutatást tartottak írja a Greenfo.

– Valóban kérjük és elvárjuk Kápolna polgármesterétől, hogy ne fizessen közpénzt és ne vállaljon közösséget egy olyan énekessel, aki minden bizonnyal tudott, vélhetően elősegített, és eltitkolt egy brutális horror tanyára emlékeztető szaporító telep működéséről, amelyből vélhetően folyamatos anyagi haszna volt – fogalmazott portálunknak Kapin Ricsi a Szurkolók az állatokért mozgalom vezetője, a petíció egyik aláírója, aki szerint botrányos lenne, ha pont egy olyan faluban lépne fel az említett énekes, ahol egy éppen idén tíz esztendős állatvédő szervezet, a Macskaárvaház Alapítvány működik. Kapin Ricsi hozzátette: természetesen nem csak Berecz Kálmánt, Kápolna polgármesterét szólítják fel Dolly bojkotjára, de minden olyan koncertrendezőt, aki fontosnak tartja a törvények tiszteletét, az állatvédelmet és akik közpénzt tennének az énekesnő zsebébe.

A Kápolnán működő Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke, Bóday Pál teljesen egyetért az állatvédő szervezetek véleményével. 

– Normál esetben semmi szükség nem lenne ilyen kérésre, hiszen Berecz Kálmánnak a történtek után nyilvánvalóan azonnal  törölnie kellett volna Dolly fellépését, hiszen elfogadhatatlan, hogy közpénzt költsenek egy brutális állatkínzási ügybe keveredett személyre – mondta Bóday Pál. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában