Ünnep

2023.05.18. 16:27

Öten kaptak elismerést az ápolók napján + fotók, videó

Szerdán ünnepelték az ápolókat.

M. H.

Azon tagok munkáját ismerik el, akik a betegségek megelőzésében, az ápolás, a gondozás, a betegellátás területén kimagasló munkát végeznek

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Florence Nightingale brit ápolónő, a nővér képzés elindítójának születésnapján május 12-én világszerte ünneplik az Ápolók Nemzetközi Napját, ezt ünnepelték Egerben is szerdán. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Területi Szervezet elnöksége 2012-ben szakmai kitüntetést hozott létre egészségügyi szakdolgozók részére. Azon tagok munkáját ismerik el, akik a betegségek megelőzésében, az ápolás, a gondozás, a betegellátás területén kimagasló munkát végeznek.

Minden évben öt egészségügyi dolgozó kapja az elismerést. Ebben az évben Dezső Zoltánné, gyöngyöstarjáni körzeti ápoló, Horhauzer András Egerből, Pócs Judit, a Parádfürdői Állami Kórház, Pogonyiné Kiss Valéria, egri védőnő és Puzsár Jánosné, a Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetből kapott díjat. Az ünnepségen a résztvevőket Ignácz Baláz,s Heves Vármegyei Kormányhivatal főispánja, dr. Juhász Attila Simon, a  Heves Vármegyei Közgyűés elnöke, dr. Balogh Zoltán, a MESZK Országos elnöke, dr. Hirdi Henriett, a MESZK Országos Alapellátási alelnöke, valamint Pogonyiné Kiss Irén területi elnök köszöntötte. A délutáni program szakmai pontszerző továbbképzéssel zárult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában