Étkeztetés

2023.05.06. 18:59

Óvodák és bölcsődék konyháit vizsgálták Egerben

Az egri önkormányzat vizsgálja a fenntartásában vagy működtetésében álló bölcsődék, óvodák, diák- és felnőtt étkeztetést ellátó főzőkonyhák gazdaságosabb, racionalizált, hatékony jövőbeni működtetésének lehetőségeit.

HEOL

Az étkeztetést vizsgálták

Forrás: Egri önkormányzat/Facebook

Ahhoz, hogy megtalálják a legmegfelelőbb megoldást, Földvári Győző intézményi ügyeket felügyelő önkormányzati tanácsnok koordinálásával a közgyűlés tagjai, Orosz Lászlóné, ifj. Sós Tamás illetve Bódi Zsolt látogatást tettek a egyes intézmények - többek között a Nagyváradi úton található Egri Kertvárosi Óvoda Gyermekkert Tagóvodájának, az Ifjúság úti Egri Kertvárosi Óvoda Ney Ferenc Tagóvodájának vagy a Tavasz úti OVI-VÁR Tagóvoda -  konyháiban, hogy betekintést nyerjenek a működésükbe - derült ki az egri önkormányzat hivatalos Facebook-oldalán olvasható tájékoztatásból.

Mint írtál, az önkormányzat 10 főzőkonyhát üzemeltet, melyek összesen 3410 adag étel előállítására képesek naponta. Ebből 2022-ben 2166 adag volt napi felhasználás, 2023 első negyedévében 1859 adag/nap került lefőzésre az intézmények étkezésének ellátására.

A helyzetelemző látogatás célja az volt, hogy az érkeztetésben, az étkeztetési feladatok ellátásában érintett önkormányzati intézmények vezetőivel, az operatív munkában részt vevő munkatársakkal áttekintsék a város jelenleg működő étkeztetéssel kapcsolatos feladat ellátási modelljét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában