Kerékpár

2023.05.07. 17:16

Pályázatot nyertek pumpapályára a hatvaniak

T. O.

Egerben már megépült a bringapálya

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az önkormányzat sikeresen pályázott az Aktív Magyarországért Program részeként az új kerékpárpálya megépítésére, így hamarosan elkezdődnek a munkálatok. 

Szilárd burkolat, dombok és kanyarok – így néz ki egy pumpapálya, amelyen a biciklisek saját lendületüket használva, tekerés nélkül tudnak körbe-körbe haladni. Ezt a pályatípust bármilyen korosztály használhatja, és nemcsak biciklivel, hanem akár gördeszkával, görkorcsolyával, rollerrel vagy futóbiciklivel is igénybe lehet venni. Hamarosan Hatvanban a Népkertben is lesz ilyen pálya. Hatvan Város Önkormányzata ugyanis – a helyi biciklis közösség támogatásával – sikeresen pályázott az Országos Bringapark Programban. 

A tervek szerint az új beruházást a Népkert jobb oldalán, a főút és a játszótér közötti területen építik meg. A teljes beruházás várhatóan szep­temberben készül el; a fejlesztés 50 millió forintból valósul meg, amelyhez az önkormányzat csaknem 25 millió forint támogatást kap. 
A közelmúltban Lőrinci is pályázott hasonló létesítményre. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában