Május

2023.05.02. 12:25

Se pénze, se szerződése nincs az egri Márai központnak

Koncerteket kellene szervezni és látogatóközpontot üzemeltetni, de se pénz, se szerződés.

Sz. M. L.

A Road zenekar koncertje a Márai Központban (Archív fotó)

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Mint ahogy arról már beszámoltunk, az áprilisi közgyűlésen a Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpont témája is újra napirendre került. Korábban az Agria Film Kft. üzemeltette és szervezett itt programokat, ám idén tavasszal Mirkóczki Zita (MSZP) tanácsnok előterjesztése nyomán átkerült az Eger Városi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. üzemeltetésébe. Azonban lapunk információi szerint az áprilisi közgyűlésig sem a megszavazott támogatási össze nem érkezett meg a turisztikai céghez illetve a szerződést sem írta alá Mirkóczki Ádám polgármester.

Az okokról Mirkóczki Ádámnál és az önkormányzatnál is érdeklődtünk, azonban kérdéseinkre nem érkezett válasz. Ugyanakkor a közgyűlésen a polgármester elmondta, a pénzt azért nem lehetett elutalni a cégnek, mert Mirkóczki Zita előterjesztésében rossz költségvetési sort jelölt meg fedezetként, illetve azt is mondta, hogy már alá van írva a szerződés.

A turisztikai cég vezetőjénél, Törőcsik Gábornál is érdeklődtünk aki azt a választ adta, hogy nem keresték még a szerződéssel az önkormányzattól, illetve így a Márai átadása sem zajlott le s a forrás sem érkezett meg.

– Mivel a Márai Központ Eger egyik meghatározó szabadtéri rendezvényhelyszíne, ezért színes, széleskörű célközönséget megszólító, könnyed, egyben minőségi szórakozást, élményt nyújtó programkínálatot tervezünk, összhangban a Szépasszonyvölgy és Eger város brandjével. A szabadtéri színpad programjainak összeállítása során törekszünk arra, hogy minőséget képviselő, értéket közvetítő produkciókat szervezzünk, minden korosztály igényeit figyelembe véve. Tervezünk nagykoncerteket, családi- és gyermekprogramokat, könnyed, nyáresti színházi előadásokat, táncszínházat, musicalt, humoresteket, és természetesen az Egri Szimfonikus Zenekar előadásai is szerepelnek a tervezett repertoárban. A belső kiállító térbe izgalmas, interaktív ideiglenes kiállítást terveztünk a nyári időszakra, az egri, környékbeli és városunkba érkező családok számára. A programok a jelenlegi lehetőségekhez mérten előrehaladott tervezési, szervezési fázisban vannak, viszont érvényes üzemeltetési szerződés nélkül szerződést egyelőre sajnos sem fellépővel, sem programgazdával, sem szolgáltatóval nem tudunk kötni, így a marketingtevékenységet és jegyeladást sem tudjuk elindítani – közölte kérdéseinkre Törőcsik Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában