Parazitavulkán

2023.05.18. 13:09

Vandálkodnak a verpeléti Vár-hegyen

Mutatjuk, hogy mit kell tudni a verpeléti parazitavulkánról.

Sz. M. L.

– Az elmúlt napokban a verpeléti Vár-hegyről készült légi fotót sokan kedvelték a közösségi médiában. Ennek a szép természeti képződménynek a leírásáról, jelentőségéről viszont nem jelent meg hiteles, érdemi tájékoztató. Ezt szeretném pótolni annak a három ismertető táblának a közzétételével, amelyek egyébként a Vár-hegyet bejáró tanösvény mentén helyezkednek el, már amikor a vandálok nem törik össze őket – hívta fel a figyelmet Farkas Sándor polgármester.

Mint írta, lehetőség szerint igyekeznek ezeket a táblákat pótolni, de sajnos mindig akadnak olyan felelőtlen „látogatók”, akik letépik, összetörik őket.

– Ezek a táblák bemutatják a Vár-hegy és környékének élővilágát, helytörténeti jelentőségét és földtani viszonyait. Kérem az ide látogatókat, hogy óvjuk a terület természeti értékeit, mert nagy érték ez nem csak számunkra, hanem Közép-Európában is egyedül álló látványosság – kéri a polgármester.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában