Különleges alkalmak

2023.06.18. 13:40

A Múzeumok éjszakája gazdag kínálattal vár Észak-Hevesben

Több helyszínen is készülődnek a kellemes nyáresti programokra.

B. K.

A Recski Tájházban június 23-án, pénteken délután négy órától  a Csillagvirág Népművészeti Egyesület szervezésében a recski hímző és faragó szakkör munkáiból nyílik kiállítás. A Múzeumok éjszakája programsorozathoz kapcsolódva a zenés, táncos műsorok délután kezdődnek. Fellépnek a parádi Palóckák gyermek néptánccsoport, Cseh János harmónikaszóval csalogatja a vendégeket, de lesz szenior örömtánc is a recskiek jóvoltából. Este hat órától egy filmet vetítenek le a bezárt, recski ércbányáról, s egy mini kőzetkiállítás is nyílik. Este héttől tüzet gyújtanak és nyársalhatnak egyet, akik megéheznek.

A nap folyamán kézműves bemutatókkal, játszófoglalkozással várják a családokat. 

Bükkszenterzsébeten idén is megrendezik a község egyik legnépszerűbb nyár esti programját. Június 24-én este hét órától a Palóc Értéktár udvarán a hangulatosnak ígérkező esten fellépnek a helyi és a szomszédos községek hagyományőrzői: az Erzsébeti nyugdíjas klub, a tarnaleleszi Ezüstvirág Nyugdíjas Klub tagjai, a Fedémesi Asszonykórus, a szentdomonkosi Palóc Fonó Együttes.

Az estet zenés retro kvíz színesíti. A gasztrokínálatra se lehet panasz. Jelképes támogatói jegy ellenében megkóstolhatják a tarhonyás lecsót, köztisztviselői módra, illetve az alkalomra készült szarvaspörköltet.  

Az este során Boros Dénes és cigányzenekara gondoskodnak a jó hangulatról. 

Az eddigi visszajelzések alapján idén is megtelik szórakozni vágyókkal a helyiek kedvelt rendezvényeinek helyszíne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában