Kereszténység

2023.06.23. 21:56

Áldozópapokat és diakónusokat szenteltek Egerben

Önző világunkban csoda minden másokért való élet, fogalmazott a szertartáson dr. Ternyák Csaba egri érsek.

Sz. Sz. I.

Áldozópapokat és diakónusokat szenteltek Egerben

Forrás: Balogh Ferenc

Az egri főszékesegyházban dr. Ternyák Csaba egri érsek szombaton áldozópappá szentelte Czárán Bálint és Pietro Trevisan diakónusokat, továbbá diakónussá szentelte Gyarmati Valentin, Kubik Zsolt, Lestál Balázs, Muhari Máté, Novák Lajos, Szedmák Zoltán és Parra Molina Adolfo Enrique akolitusokat, adta hírül az Egri Főegyházmegye. Közlésük szerint az egri érsek a tanításában úgy fogalmazott: olykor panaszkodunk amiatt, hogy a mai világban mennyire megfogyatkozott a hit. 

– Valójában azon kell csodálkozni, hogy mennyi kísértés ellenére is mekkora hit és lelkesedés van bennünk, akik zsúfolásig megtöltöttük ma is az egri bazilikát és különösen abban a 9 fiatalemberben, akik a felszentelésükre készülve itt állnak előttünk – jelentette ki dr. Ternyák Csaba.

A szentelendőkhöz fordulva a főpásztor hozzátette: hivatásotok története valóságos csoda. 

– Mint ahogy önző világunkban csoda minden hivatás, minden másokért való élet is. Isten szeretete ragadott meg, formált és formál titeket. Engedjétek, hogy formáljon benneteket. Olyan missziós lelkületet adott nektek, hogy nem vonakodtatok elhagyni otthonaitokat, eljönni Magyarország perifériájára, hogy a legszegényebbeknek hirdessétek majd Isten igéjét – fogalmazott az egri érsek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában