Díjazottak

2023.06.11. 18:31

Az énekesnőt díjazták, vármegyénkhez kötődő filmesek sikerét hozta a mozgókép fesztivál

A 2023-ban Magyar Mozgókép Díjat nyert Az énekesnő című tévéfilm stábjában négy megyénkhez kötődő alkotó és színész is dolgozott.

Sz. Sz. I.

Bánovits Vivianne ezer szállal kötődik Egerhez

Forrás: Megafilm

Több Heves vármegyei kötődésű tagja van a héten Magyar Mozgókép Díjat nyert Az énekesnő című 2022-ben készült tévéfilm stábjának. A Vitézy László Kossuth-díjas rendező készítette alkotás társproducere – Helmeczy Dorottya mellett – a gyöngyösi születésű Kálomista Gábor, a Megafilm Kft. tulajdonosa. A forgatókönyvet a vámosgyörki származású, jelenleg Kálban élő Sz. Szabó István - kollégánk - írta a rendezővel közösen. A női főszereplő az általános- és középiskolás éveit Egerben töltött, a városhoz ezer szállal kötődő Bánovits Vivianne, és játszik a filmben az egri születésű Fesztbaum Béla is.

Az énekesnő megtörtént eseményeket dolgoz fel az ötvenes évek legelején: Kovács Erzsi énekesnő és Szűcs Sándor válogatott labdarúgó tragikus végű szerelmének igaz története alapján készült. A 2023. év legjobb tévéfilmjének járó díjat a Magyar Mozgókép Fesztivál szombati veszprémi díjkiosztó gáláján Vitézy László vette át a film alkotói nevében. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában